Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alexandru Dedu (FRH): Cred că 50% şanse de calificare la JO e un pronostic onorabil

https://www.gsp.ro/
Alexandru Dedu

Preşedintele Federaţiei Române de Handbal, Alexandru Dedu, consideră că echipa naţională de handbal feminin a României are 50% şanse de calificare la Jocurile Olimpice de la Tokyo, precizând că turneul preolimpic va fi unul atipic, potrivit Agerpres.

"O să fie un turneu dur, o să fie greu. Cred că 50% este un pronostic onorabil de calificare pentru echipa noastră. Nu cred că există o favorită la calificarea la Jocurile Olimpice. Contează foarte mult forma de moment, contează foarte mult cât îşi bagă coada COVID-ul. Cred că este un turneu atipic, un turneu în care conjunctura va avea un cuvânt greu de spus", a declarat Dedu pentru AGERPRES.

Întrebat dacă este un avantaj faptul că selecţionerul României, Adrian Vasile, a lucrat la naţionala statului Muntenegru, preşedintele FRH a spus: "Poate să fie, dar să nu uităm că este şi reciproc. În plus, este greu să ai secrete în sportul de mare performanţă, se cam cunosc toţi jucătorii, toţi antrenorii, fiecare îşi cunoaşte limitele, slăbiciunile, punctele tari. Repet s-ar putea să fie un turneu în care conjunctura va avea un cuvânt greu de spus".

Citește și: Dinu Pescariu a DESFIINȚAT-o SCURT pe Elena Udrea la instanță - „Mi-a cerut să preiau prin firma mea o creanță de 900.000 de euro”

Alexandru Dedu consideră că atuul echipei României la turneul preolimpic va fi dorinţa foarte mare de calificare a jucătoarelor pregătite de Adrian Vasile.

"Dorinţa de calificare, clar, va fi atuul nostru. Atmosfera este foarte bună la lot, avem absolut tot ce ne trebuie, organizare ireproşabilă din toate punctele de vedere. Sperăm că o să cântărească şi treaba asta în calificare", a mai spus preşedintele Federaţiei Române de Handbal.

Handbalistele echipei naţionale sunt pe ultima sută de metri a pregătirilor pentru turneul preolimpic, cele două meciuri care le pot duce la Tokyo fiind programate sâmbătă (cu Norvegia) şi duminică (cu Muntenegru), la Podgorica.

Primul meci al României este programat sâmbătă, 20 martie, de la ora 20:30, împotriva Norvegiei. Ziua următoare, de la ora 17:00, se va juca partida decisivă România - Muntenegru. Partida Norvegia - Muntenegru are loc vineri, în prima zi a turneului preolimpic. Primele două clasate la turneul din Muntenegru obţin calificarea la JO 2020.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.