Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alexandru Muraru cere Poliției să ia măsuri faţă de reprezentantul AUR care a ameninţat cu moartea unii intelectuali

24-ore.ro
Alexandru Muraru PNL

Reprezentantul Special al Guvernului României pentru Promovarea Politicilor Memoriei, Combaterea Antisemitismului şi Xenofobiei, deputatul PNL Alexandru Muraru, solicită ca Poliţia şi autorităţile judiciare să se sesizeze în urma ameninţărilor cu moartea adresate de un reprezentant AUR mai multor intelectuali.

  • Cezar Victor Năstase, membru AUR, a publicat pe pagina sa de Facebook o listă a "trădătorilor de ţară", despre care afirmă că au "facilitat devalizarea ţării şi vânzarea activelor româneşti către străini". Năstase a scris că "dacă s-ar putea reintroduce pedeapsa capitală, aceasta ar trebui aplicată în special cozilor de topor şi trădătorilor de patrie".

”Cer Poliţiei şi autorităţilor judiciare să se sesizeze şi să ia măsurile legale împotriva unui reprezentant AUR care în luna februarie a acestui an a publicat o listă cu ”trădătorii de patrie” ce trebuie executaţi dacă ar fi reintrodusă pedeapsa capitală în România”, afirmă deputatul PNL Alexandru Muraru.

El consideră că ”este încă un caz din multele din ultima perioadă în care discursul extremist este promovat în spaţiul public, ceea ce reprezintă o ameninţare la adresa drepturilor şi libertăţilor câştigate în ultimii 30 ani”.

”Există un principiu valabil de când lumea: foarte puţini pot să facă foarte mult rău. În momente de criză, cum a fost al doilea război mondial, de exemplu, nu majorităţile paşnice au făcut diferenţa, ci grupurile fanatizate şi ideologizate care au promovat ura şi intoleranţa. E greu să lupţi cu fanatismul pentru că nu e vorba de raţional, ci de o ură aproape mistică. Dar e important ca la nivel public să existe o condamnare a manifestărilor extremiste, să existe linii de demarcaţie morale. România a făcut progrese mari în ultimii ani în privinţa combaterii xenofobiei, antisemitismului, negaţionismului şi altor forme de extremism prin iniţiative legislative şi instituţionale”, a afirmat Alexandru Muraru.

Liberalul consideră că intervenţia autorităţilor trebuie să fie fermă şi imediată pentru ca descurajarea unor atitudini de acest fel să fie un exemplu de reacţie şi de investigare rapidă a celor care promovează discursul instigator la ură.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.