Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alexandru Nazare: RADET nu a fost salvat de la faliment, iar singura soluţie este înfiinţarea unei noi companii - Termoenergetica

alexandru nazare

Prim-vicepreşedintele PNL Bucureşti Alexandru Nazare a declarat luni că RADET nu a fost salvat de la faliment, iar singura soluţie pentru ca bucureştenii să beneficieze de servicii de termoficare în condiţii bune este înfiinţarea unei noi companii - Termoenergetica, potrivit Agerpres.

"PNL Bucureşti a venit cu soluţii concrete pentru rezolvarea problemei termoficării. Aceste soluţii nu au fost luate în calcul şi nici nu ni s-a răspuns la problemele ridicate de noi. Gabriela Firea este în faţa falimentului RADET şi, practic, nu mai are nicio soluţie în faţă. (...) Doamna Firea declara vineri că a salvat RADET de la faliment şi că votul creditorului în cazul RADET este un vot care se poate interpreta implicit de aprobare, este un vot ambiguu, spune doamna Firea. Nu există un vot ambiguu, există 'da', 'nu' sau abţinere. În fapt, doamna Firea ne ascunde că aceşti creditori ai RADET s-au împotrivit planului de reorganizare, astfel că nimic nu mai salvează RADET de faliment, aşa că termenul limită este 27 februarie (pentru declararea falimentului RADET - n.r.). Soluţia alternativă este propusă de noi încă din campania electorală din 2016 şi se referă la înfiinţarea acestei companii - Termoenergetica -, ce urmează să preia, practic, de la compania Energetica, înfiinţată de doamna Firea, toate activele necesare", a spus Nazare, într-o conferinţă de presă.

Citește și: Oana Florea: România este foarte bine văzută în cadrul Europol

El a adăugat că înfiinţarea companiei Termoenergetica este "un gest de responsabilitate şi de respect faţă de bucureşteni şi numai înfiinţând legal o companie nouă, aprobată în Consiliul General, pot fi salvaţi cei 176 de milioane de euro, bani europeni destinaţi RADET, care în momentul de faţă nu pot fi accesaţi, pentru că Regia, fiind în insolvenţă, nu poate depune proiectul. 

"Numai prin această companie nou-înfiinţată putem să venim cu o soluţie valabilă pentru bucureşteni, pentru ca aceştia să beneficieze de serviciul de termoficare în condiţii normale şi bune de acum înainte. Aceasta este poziţia PNL Bucureşti cu privire la acest subiect. Dacă există observaţii, păreri, putem aduce modificări, le putem discuta. Astăzi (luni - n.r.) are loc o comisie în care se discută aceste lucruri la Primăria Capitalei, mâine (marţi - n.r.) are loc plenul, se pot depune amendamente şi, dacă sunt lucruri care pot fi îmbunătăţite, sigur le vom îmbunătăţi. În mod clar ne dorim un management privat pentru Termoenergetica, vrem ca această companie să fie una transparentă şi eficientă din toate punctele de vedere", a menţionat Nazare. 

El i-a cerut primarului general al Capitalei să accepte dialogul cu Opoziţia şi societatea civilă pe acest subiect.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.