Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alexandru Petrescu: 'Nu vrem să ne poziţionăm ca cea mai ieftină forţă de muncă din Europa!'

Inquam Photos / Octav Ganea
Alexandru Petrescu

"IMM-urile se vor bucura de un ajutor de minimis de până la jumătate de milion de euro, printr-o schemă de finanţare a programului start-up nation", a precizat astăzi Alexandru Petrescu, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, în cadrul conferinței "Romanian Industry vs European Industry", organizată de Maria Grapini, europarlamentar S&D, la Ramada Majestic din Bucureşti.

Totodată, Petrescu a explicat motivul promovării Legii prevenţiei, aflată în dezbatere publică, ca un instrument în sprijinul intreprinzătorilor mici şi mijlocii.

"Agentul de control trebuie să fie conştient de limita de rezonabilitate când efectuează o investigaţie financiară. Contravențiile pot irita atunci când există o disproporționalitate între impactul lor și gradul de penalizare. Actul de control e pentru educaţie, nu pentru pedepsirea antreprenorului", a mai precizat ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat. Legat de mult discutatul loan, acelaşi ministru a fost ferm: "Nu vrem să ne poziţionăm ca cea mai ieftină forţă de muncă din Europa."

Luc Hendricks, directorul UEAPME – European Association of Crafts and Small and Medium Entrerprises, o asociaţie care grupează 12 milioane de companii mici şi mijlocii din Europa, a prezentat un raport detaliat asupra industriei uşoare şi rolul companiilor româneşti în acest domeniu. În multe domenii ale confecţiilor România este lider.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.