Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alexandru Petrescu: Scopul nostru este să limităm la o zi timpul necesar înființării unei firme

inquamphotos.com / Octav Ganea
alexandru petrescu

Autoritățile au identificat o serie de măsuri bune menite a reduce substanțial costurile și timpul necesar înființării unei firme, iar scopul nostru este să limităm la o zi timpul necesar înființării unei firme, cu minime cheltuieli, a anunțat, marți, Alexandru Petrescu, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, conform unui comunicat de presă al instituției, remis Agerpres.

Acesta a avut o întâlnire cu reprezentanții Oficiului Național al Registrului Comerțului (ONRC) pentru identificarea soluțiilor de simplificare a procedurilor necesare înființării unei firme. 'Dezvoltăm un model nou de abordare guvernamentală în relația cu mediul de afaceri, orientată spre un sprijin real și eficient pentru evoluția business-ului românesc. Avem o radiografiere clară a procedurilor existente în acest moment în legislație și am identificat deja o serie de măsuri bune menite a reduce substanțial costurile și timpul necesar înființării unei firme. Scopul nostru este de a sprijini antreprenorul din primul moment în care s-a decis să-și deschidă o afacere, prin limitarea la o zi a timpului necesar înființării unei firme și cu minime cheltuieli', a declarat Petrescu.

Potrivit comunicatului, următorul pas va fi înființarea, sub coordonarea Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, a unui grup de lucru format din specialiști guvernamentali și reprezentanți ai mediului de afaceri pentru integrarea tuturor propunerilor destinate a genera soluții pentru un cadru legislativ coerent și eficient dezvoltării spiritului antreprenorial.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.