Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alexandru Petria îi ia apărarea scriitorului și parlamentarului A.U.R, Sorin Lavric: 'Cât de ticălos și mizerabil poți să fii Nicolae Manolescu?'

Facebook
Alexandru Petria

Scriitorul Alexandru Petria intervine în scandalul dintre Sorin Lavric, scriitor la rândul său și proaspăt parlamentar A.U.R, și Nicolae Manolescu, președintele Uniunii Scriitorilor. Conducerea Uniunii Scriitorilor din România a transmis marți, prin vocea lui Nicolae Manolescu, că „a luat act cu stupoare de declarațiile politice radicale” pe care Sorin Lavric, proaspăt parlamentar AUR, le-a făcut cu privire la cadrul democratic în care se desfășoară viața politică din țara noastră. În timpul campaniei electorale, Sorin Lavric, scriitor şi doctor în filosofie, a căpătat notorietate în urma unor opinii despre femei şi a minorităţi. El a scris în cartea "Decoct de femeie" (apărută la Editura Ideea Europeană) că "niciun bărbat nu caută în femeie deşteptăciunea, profunzimea sau luciditatea", iar despre romi spune că sunt o "plagă socială".

Petria consideră că Manolescu comite un abuz și îl numește ”ticălos” și ”mizerabil”

"Nu-l cunosc pe Sorin Lavric. Și nici nu e important să-l știu.

Problema se reduce la principiu- a fost dat afară din funcțiile deținute la Uniunea Scriitorilor, pentru ceva texte scrise și fiindcă este la un partid care e cap în cap cu corectitudinea politică și cu globalizarea.

De când un scriitor n-are libertatea cuvântului și a asocierii?

Desigur, ne aflăm în fața unui abuz. Și lumea se face că nu observă.

Cât de ticălos și mizerabil poți să fii Nicolae Manolescu, ca să reproșezi cuiva implicarea în politică, când ai fost senator, ambasador și candidat la presedinția României?

P.S- Rândurile acestea n-au nicio atingere cu politica AUR", a scris Alexandru Petria.

Citește și: Klaus Iohannis s-a autodenunțat - OPINIE

Conducerea Uniunii Scriitorilor din România a transmis marți, prin vocea lui Nicolae Manolescu, că „a luat act cu stupoare de declarațiile politice radicale” pe care Sorin Lavric, proaspăt parlamentar AUR, le-a făcut cu privire la cadrul democratic în care se desfășoară viața politică din țara noastră.

În timpul campaniei electorale, Sorin Lavric, scriitor şi doctor în filosofie, a căpătat notorietate în urma unor opinii despre femei şi a minorităţi. El a scris în cartea "Decoct de femeie" (apărută la Editura Ideea Europeană) că "niciun bărbat nu caută în femeie deşteptăciunea, profunzimea sau luciditatea", iar despre romi spune că sunt o "plagă socială".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.