Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nicolae Manolescu intră în coliziune cu AUR: Uniunea Scriitorilor din România se dezice de proaspătul senator Sorin Lavric

Alianța pentru Unirea Românilor
AUR Alianta pentru Unirea Romanilor

Conducerea Uniunii Scriitorilor din România a transmis marți, prin vocea lui Nicolae Manolescu, că „a luat act cu stupoare de declarațiile politice radicale” pe care Sorin Lavric, proaspăt parlamentar AUR, le-a făcut cu privire la cadrul democratic în care se desfășoară viața politică din țara noastră.

În timpul campaniei electorale, Sorin Lavric, scriitor şi doctor în filosofie, a căpătat notorietate în urma unor opinii despre femei şi a minorităţi. El a scris în cartea "Decoct de femeie" (apărută la Editura Ideea Europeană) că "niciun bărbat nu caută în femeie deşteptăciunea, profunzimea sau luciditatea", iar despre romi spune că sunt o "plagă socială".

Citește și: Noua HARTĂ politică a României - Rezultatele obţinute de partide în fiecare judeţ

„Respectivele opinii și atitudini reprezintă punctele de vedere personale ale dlui Sorin Lavric și nu angajează în niciun fel Uniunea Scriitorilor din România. Menționăm că, în urma implicării sale politice, relațiile contractuale ale dlui Sorin Lavric cu Uniunea Scriitorilor din România și revista „România literară”, în mod firesc și necesar, iau sfârșit. Ca uniune de creatori în domeniul literar, Uniunea Scriitorilor din România este o instituție democratică, reunind scriitori din toate etniile care trăiesc în țara noastră, ale căror drepturi le apără și le promovează. Uniunea nu face politică partizană. Respingem orice tentativă de destructurare a cadrului democratic și orice atac la adresa minorităților naționale, religioase etc. și condamnăm orice formă de discriminare. Prin urmare, ne delimităm, ca breaslă, de declarațiile și atitudinile politice ale dlui Sorin Lavric, invitându-l să reflecteze la implicațiile lor nocive pentru democrație și pentru atmosfera din spațiul public”, a transmis Nicolae Manolescu.

Sorin Lavric a candidat la alegerile parlamentare pentru un loc în Senat din partea Alianţa pentru Unirea Românilor Neamţ.

Sorin Lavric s-a născut la 27 noiembrie 1967, la Turnu-Severin. Studii universitare la Bucureşti, Facultatea de Medicină Generală, Institutul Medico-Farmaceutic „Carol Davila" (1987-1993) şi Facultatea de Filozofie, Universitatea din Bucureşti (1991-1996). Doctorat în filozofie la Universitatea din Bucureşti (2005).

Scrieri: "Cartea de Crăciun" (Humanitas, 1997); "Ontologia lui Noica. O exegeză" (Humanitas, 2005); "Noica şi Mişcarea Legionară" (Humanitas, 2007), Traduceri (împreună cu Bogdan Mincă): Martin Heidegger, "Parmenide" (Humanitas, 2001); "Martin Heidegger, Problemele fundamentale ale fenomenologiei" (Humanitas, 2006).

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.