Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alexandru Rafila îi acuză pe cei de la UNTOLD și pe Emil Boc de valul 4: 'Rezultatele acestor concentrări mari de persoane au generat o creştere a transmiterii'

www.viva.ro
Alexandru Rafila

Efectele participării în număr mare la festivalul Untold de la Cluj se văd în trendul ascendent al infectărilor pe care îl observăm în perioada de faţă, a spus medicul Alexandru Rafila şi parlamentar PSD, la postul România TV. Mai mult de 265.000 de persoane, din peste 100 de ţări, au venit să asculte muzică live la Cluj-Napoca în această toamnă. Organizatorii UNTOLD au insistat că perimetrul unde a avut loc festivalul a fost „cel mai sigur loc public din România”, cu toate că cei vaccinați transmit boala mai departe.

„Clujul este pe locul doi. (n.r. – la efectele valului 4 în numărul de cazuri). Acum nu ştiu, poate că domnul primar Emil Boc îşi ia rucsacul, aşa cum mi-a recomandat mie, şi merge să testeze prin diverse locuri publice, lumea. Se vede, dacă vă uitaţi la nivelul judeţului Cluj, că nu numai Cluj-Napoca e afectat şi multe alte localităţi sunt foarte afectate.

Şi încă un lucru: foarte multe persoane din alte oraşe, din Bucureşti, Timişoara, unde sunt incidenţe mari, au fost la acest festival (n.r. – discuţia era despre Untold), iar acum ne găsim în perioada în care rezultatele acestor concentrări mari de persoane au generat o creştere a transmiterii”, a spus profesorul Alexandru Rafila miercuri seara, în direct la România TV.

Municipiul Cluj-Napoca a ajuns miercuri la o incidență a cazurilor noi de Covid-19 de 6,03 la mia de locuitori. Orașul va intra într-o perioadă de observare din partea autoritățile, care vor urmări evoluția cazurilor în următoarele 48 de ore, iar dacă acestea mențin trendul ascendent e posibil ca de vineri Comitetul Județean pentru Situații de Urgență să introducă măsuri mai dure, printre care și carantina de weekend. S-au înregistrat creșteri ale numărului de cazuri și în marile orașe ale județului. Astfel, la Dej s-a ajuns la 4,44, Gherla (2,66), Turda (2,57), Câmpia Turzii (2,30) și Huedin (2,40).

Vezi și: ANALIZĂ De ce marile festivaluri trebuie OPRITE în România: în atenția celor care ar putea avea mâinile pătate cu sânge .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.