Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alexandru Rafila atenționează autoritățile: 'Economia trebuie să devină funcțională și în pandemie'

www.europafm.ro
rafila

Reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății a venit cu informații la zi în ceea ce privește evoluția noului coronavirus în România. Declarația a fost consemnată în studio, în cadrul emisiunii „Legile Puterii”, realizată de Mădălina Dobrovolschi la Realitatea PLUS.

Alexandru Rafila: „Nu au fost foarte mulți oameni la protest, e doar o mică parte din populație. Faptul că există boli infecțioase, cred că este un fapt foarte clar. Toți cei prezenți la acel protest cred că au fost măcar o dată răciți. Ei protestau și împotriva vaccinării, deși toți fuseseră vaccinați și păreau sănătoși. Nu cred că dacă au fost câteva persoane la protest, e un aspect relevant. Ei reprezintă o foarte mică parte din populația Bucureștiului. Mesajul nostru trebuie să meargă către cei care au respectat regulile. Dacă reușim să păstrăm distanțarea socială, atunci o să continuăm acest trend descendent al virusului.”

Rămas cu visteria goală, Florin Cîțu RÂVNEȘTE la banii europeni: Planul european de recuperare economică trebuie pus în aplicare fără condiționalități inutile

Alexandru Rafila: „Trebuie să construim încredere. Trebuie să ținem cont că nu există două tabere: autorități și populație. Nu trebuie să existe polarizări, când e vorba de sănătatea publică. Lucrul care mă preocupă este să ne pregătim pentru funcționarea fiecărui sector de activitate. Economia trebuie să devină funcțională și în pandemie, să nu mai fie nevoie să oprim activitatea.”

Alexandru Rafila: „Temperatura nu se ia doar în magazine, ci și în instituții publice, unde ne desfășurăm activitatea. Temperatura se poate lua în două moduri: camere de termonscanare (de exemplu la metrou) sau determinarea temperaturii în mod individual (ca la magazine). La intrarea în fiecare instituție trebuie să existe anunțuri, disclaimere care să spună că nu pot intra cei care nu acceptă să li se ia temperatura. Asta pentru a demonta fake-newsul care circulă pe internet. Trebuie să existe un material informativ la intrarea în fiecare magazin, care să explice de ce se ia temperatura la intrarea în market.”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.