Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alexandru Rafila dă de pământ cu George Simion, după protestul de la minister: Mie mi se pare o chestiune perversă

Alexandru Rafila dă de pământ cu George Simion, după protestul de la minister: Mie mi se pare o chestiune perversă

Alexandru Rafila intervine în scandalul protestului AUR, organizat joi, în fața Ministerului Sănătății. Ministrul a declarat la România TV că acțiunea de protest față de legea vaccinării nu este decât un gest politic făcut în scop publicitar.

Alexandru Rafila a declarat că protestul a început chiar în momentul în care reprezentanții Ministerului Sănătății dezbăteau proiectul de Hotărâre de Guvern privind vaccinarea.

Alexandru Rafila intervine în scandalul protestului de la Ministerul Sănătății și dă de pământ cu George Simion

Mai mult, ministrul Sănătății a subliniat că acest protest AUR nu are nicio logică și l-a acuzat pe George Simion că încearcă sp atragă atenția publică cu un subiect delicat care nu este deloc controversat.

”Noi tocmai eram în cadrul dezbaterii publice pentru acest proiect de Hotărâre de Guvern. Această dezbatere publică a durat vreo patru ore și mi se pare tot protestul de astăzi o chestiune care nu are nicio logică, niciun sens, decât logica pe care a avut-o un partid politic condus de domnul George Simion care a încercat să aducă în atenția publică un subiect controversat, care de data asta nu este deloc controversat, nu impune niciun fel obligativitatea. Se referă la informarea corectă a populației, la dreptul oricui de a fi vaccinat indiferent că este copil, că este adolescent, că este persoană matură sau vârstnică”, a declarat Alexandru Rafila.

Alexandru Rafila a ținut să precizeze că întreaga manifestație organizată de partidul AUR a avut ca scop incitarea oamenilor împotriva vaccinării

”Lucrurile au fost legate în vederea incitării oamenilor împotriva vaccinării, în condițiile în care liderul acestei formațiuni politice a declarat că este pro vaccinare și și-ar vaccina copii adică este un non sens să vii cu protestatari cu pancarte care scriau: Vaccinare egal intoxicare! Iar, pe de altă parte, afirmi că ești pro-vaccinare și ți-ai vaccina copii. Mie mi se pare o chestiune perversă, intolerabilă într-un stat de drept și nu face altceva decât că încearcă să aducă în atenția publică o temă falsă, în condițiile în care vaccinarea a salvat de-a lungul timpului sute de milioane de vieți.

Este cea mai eficientă măsură de sănătate publică, care a crescut durata de viață, iar faptul că acoperirea vaccinală în România a scăzut în ultimii 10-15 ani, pe noi ne preocupă pentru că avem datoria ca și medici să explicăm, în primul rând, oamenilor că este bine să își vaccineze copii și să se vaccineze pe ei dacă doresc. Totul este opțional, dar sigur că o persoană trebuie să ia o decizie informată corect și cu acest lucru ne ocupăm și încercăm să asigurăm un cadrul legal în acest sens”, a mai spus Ministrul Sănătății.

De asemenea, șeful Ministerului Sănătății a afirmat că Programul Național de Vaccinare este creat cu scopul de a-i informa și ajuta pe cetățeni, mai ales pe cei care suferă de boli cronice.

”Programul Național de Vaccinare are o componentă care este legată de copii, de adolescenți, care are o componentă legată și de vaccinarea împotriva HPV. Noi am făcut pași importanți cu acest lucru. Până la sfârșitul acestui an va fi posibilă compensarea acestor vaccinuri, iar pacienții cu boli cronice trebuie să beneficieze de compensare în totalitate pentru că sunt mulți pacienți care dădeau bani din buzunar, iar aceste vaccinuri nu sunt tocmai ieftine. Coaliția Organizațiilor pacienților cu Afecțiuni Cronice a dat ieri un comunicat în care nu că își manifestă sprijinul față de această strategie, ci arată că pacienții cu boli cronice pot să sufere complicații.(…) Nu discutăm nici despre vaccinurile ARN, nu discutăm despre nimic, este vorba despre vaccinurile care se folosesc de foarte mulți ani în Români și în alte țări. Sunt verificate și para-verificate și mi se pare absolut imoral și lipsit de umanitate. Un gest politic care este făcut în scop publicitar, punând pe tapet o chestiune într-un mod fals. Nicăieri în textul de lege nu există cuvântul obligatoriu, nici în nota de fundamentare, nici în această lege”, a mai spus Alexandru Rafila.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.