Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alexandru Rafila, despre prezența lui Marcel Ciolacu într-un restaurant: 'Derapaje sunt în continuare. Reprezintă un model, nu un model în sensul de urmat'

Reprezentantul României la OMS și candidat la alegerile parlamentare din partea PSD, Alexandru Rafila, a declarat la RFI că gestul lui Marcel Ciolacu de a participa la un restaurant cu zece persoane la masă a fost o greșeală. „După ce și-a asumat, cred că a fost extrem de riguros în respectarea acestor măsuri de distanțare”, a spus Rafila.

Alexandru Rafila declară că ”derapaje din acestea legate de neutilizarea măștii sau de fumat în spații închise, unde lucrul ăsta era interzis au apărut și la alte partide politice, nu numai la PSD. Eu sper că prin prezența mea și prin discursul meu și prin informațiile pe care le pot furniza colegilor mei, ei încearcă să se adapteze la aceste cerințe care sunt legale și trebuie respectate bineînțeles de toată lumea. Nici nu vreau să intru într-o discuție legată de comentarii despre existența sau inexistența virusului sau utilitatea sau inutilitatea măștii. Marea majoritate ar trebui și cred că o fac să poarte masca, pentru că ei consideră că acest lucru este bun, este util, iar cei care au diverse opinii personale trebuie să poarte masca, în respectul legii. Eu cel puțin în interacțiunile pe care le am cu colegii din partid, conducerea partidului, nu am observat derapaje sau neutilizarea măștii sau a măsurilor de igienă în această perioadă, sigur, de câteva săptămâni de când eu frecventez PSD”.

Citeste si: Ce îl leagă pe Dan Barna de Elena Udrea, Dan Voiculescu, Victor Ponta, ba chiar de Adrian Năstase?

La remarca jurnalistului că au mai apărut derapaje în această perioadă, un exemplu fiind prezența lui Marcel Ciolacu într-un restaurant, la aceeași masă cu zece persoane, candidatul PSD a replicat: ”Da, trebuiau să stea la două mese, asta este într-adevăr o greșeală. Dânsul am înțeles că și-a asumat-o. Derapaje sunt în continuare, dar să știți că aceste derapaje măcar constituie niște, cum să spun, în momentul când sunt și prezentate și asumate, că înțeleg că acest derapaj a fost în mod evident asumat de domnul Ciolacu, cred că reprezintă un model, dacă vreți, nu un model în sensul de urmat, ci un punct de vedere care până la urmă arată că omul încearcă să se schimbe. După ce și-a asumat, cred că a fost extrem de riguros în respectarea acestor măsuri de distanțare”.

Întrebat ce are în comun cu PSD și dacă se consideră un om de stânga, Alexandru Rafila a răspuns: ”Da, sunt un om de stânga, cum sunt mulți oameni de stânga, cred, în rândul intelectualilor, nu numai în România, în UE, în general. România este un stat în care problemele sociale nu pot fi ocolite, ele trebuie adresate, sigur, nu într-un mod populist și într-un mod deșănțat, dar trebuie găsite răspunsuri încât oamenii să aibă acces la servicii de sănătate. Din păcate, dezechilibrele în ceea ce privește veniturile în țara noastră sunt foarte mari și nu numai între diverse categorii sociale, ci și între diverse zone ale României (...) și atunci o soluție de stânga, dar o stângă luminată, care încurajează investițiile, care încurajează dezvoltarea regională cred că este o soluție pentru situația actuală”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.