Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alexandru Rafila, după ce Klaus Iohannis a anunțat obligativitatea purtării măștii în spațiile închise: 'Să vedem ce tip de mască vom purta'

www.europafm.ro
rafila

Alexandru Rafila a comentat, la România TV, miercuri seara, decizia lui Klaus Iohannis de a impune purtarea în spațiile publice închise a unor măști de protecție. Rafila spune că autoritățile trebuie să decidă ce tip de măști vor fi purtate, pentru că cele medicale, cele de unică folosință, sunt foarte greu de procurat, iar cele textile sunt ineficiente.

Microbiologul Rafila a adăugat că în toamnă ar putea reveni coronavirusul și s-ar suprapune cu sezonul de gripă, ceea ce ar putea readuce măsurile din această primăvară.

Citește și: Se impune în România! După 15 mai, toată lumea va trebui să facă asta

”La întrecerile sportive, la adunările mari de oameni nu vor putea fi implementare. Rămâne să vedem ce tip de mască vom purta, pentru că măștile medicale sunt destul de limitate, nu se găsesc, să vedem de unde le procurăm, sau vor fi măști textile, dar acestea nu au o protecție bună.

Măsurile trebuie verificate din două în două săptămâni, pentru că dacă bola revine, trebuie revenit la măsurile inițiale.

Citește și: Document. În timpul stării de urgență, Monica Anisie a emis un Ordin care îi vizează pe copiii din mediul preuniversitar! Șefa Educației, măsuri în privința învățământului on-line

Ar trebui ca într-o clasă să nu fie mai mult de 15 elevi. Nu mai putem continua cu această inactivitate economică, pentru că sistemul de sănătate este foarte afectat.

Sfatul meu pentru autorități este să se pregătească să cumpere vaccinul antigripal de pe acum, pentru că o să fie o cerere foarte mare. Trebuie să evităm o coinfecție, cu gripă și cu noul coronavirus, la toamnă.

Citește și: Lovitură pentru Orban! E chemat să dea raportul în fața Senatului

Sunt două variante: el să producă îmbolnăviri până producem un vaccin și se imunizează toată populația sau să dispară. E posibil un nou val, dar, până la toamnă, toată lumea se va obișnui cu un nou stil de viață. n ceea ce privește pornirea economii eu cred că este cel puțin la fel de importantă că nu o să putem să continuăm cu o activitate care nu face altceva decât să afecteze capacitatea sistemului de a funcționa. Mă refer doar la sănătate, dar gândiți-vă că sunt multe alte domenii care sunt afectate și lucrul acesta nu e de glumă pentru că consecințele pot fi chiar mai mari decât infecția cu COVID-19. Toată lumea se va obișnui cu un nou stil de viață. Sper să nu ajungem din nou la o perioadă de izolare pentru că nu știu care dintre economiile lumii va rezista la o perioadă din asta de oprire a activității pentru o lună sau două.”, a spus Alexandru Rafila.

Citește și: Se impune în România! După 15 mai, toată lumea va trebui să facă asta .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.