Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alexandru Rafila, după vizita în Franţa: 'Am semnat un memorandum de înţelegere în domeniul sănătăţii'

Inquam Photos / Octav Ganea
rafila

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, care a fost recent într-o vizită în Franţa a anunţat că a semnat un memorandum şi a vizitat un spital specializat în domeniul oncologic şi un altul care îngrijeşte pacienţi cu arsuri şi care a tratat inclusiv victime după incendiul de la Colectiv. Rafila a subliniat că a găsit disponibilitate din partea medicilor din Franţa de a sprijini România, scrie news.ro.

”Am reuşit să semnăm, după mulţi ani, un memorandum de înţelegere în domeniul sănătăţii cu ministrul Sănătăţii din Franţa şi am vizitat mai multe spitale, inclusiv cel mai celebru spital de oncologie din Paris care şi-a arătat întreaga disponibilitate ca ca să ne sprijine în realizarea Programului naţional de control al cancerului. Mai ales că ei se află deja la al patrulea ciclu al unui astfel de program. M-am bucurat că au arătat multă deschidere şi doresc sincer să ne ajute şi în perioada imediat următoare vom avea o conferinţă comună cu specialiştii de la acest spital. Ulterior să găsim o soluţie pentru colaborare”, a declarat Alexandru Rafila, duminică seară, la Prima News.

Ministrul Sănătăţii a discutat şi cu reprezentanţi ai unui spital din Franţa care îngrijeşte pacienşi cu arsuri.

”În plus, am reuşit să discutăm cu cei de la un spital din Franţa care îngrijeşte pacienţii cu arsuri. Mulţi dintre ei au fost şi din România. E un spital implicat în prima linie a îngrijirii pacienţilor după evenimentul nefericit de la Colectiv. Acolo fac stagii de pregătire atât medici, cât şi asistenţi medicali din România. M-aş bucura ca odată cu această pregptire profesională a lor să avem şi noi în România noi centre, la Bucureşti, la Iaşi, Târgu Mureş, care sunt construite cu bani de la Banca Mondială, încât pacienţii din România să beneficieze de aceleaşi îngrijiri ca pacienţii din Franţa”, a adpugat Alexandru Rafila.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.