Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alexandru Rafila iese tare după ce Ciolacu a acuzat că români au fost uciși în pandemie: NU mă ocup cu anchete penale!

Alexandru Rafila

Ministerul Sănătății nu se ocupă de anchete penale, spune ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, ca reacție la declarația premierului Marcel Ciolacu, potrivit căruia au fost omorâți oameni în pandemie.

Este o anchetă penală în desfășurare, iar Ministerul Sănătății nu se ocupă de anchete penale, a răspuns Rafila la o întrebare legată de declarații anterioare ale lui Marcel Ciolacu.

„Eu cred că domnul prim-ministru s-a referit la o mortalitate în exces care a existat mai ales în cursul anului 2020 și mai mult în 2021. Sunt cifre de natură statistică. Discutăm despre pacienți la care cauza bolii a fost legată de infecția Covid, sunt vreo 65.000 în România, în perioada pandemiei. E adevărat că după ce am venit la Ministerul Sănătății mortalitatea, cu toate ca existau valuri succesive, s-a redus cu două treimi”, a afirmat ministrul.

Rafila a adăugat că nu vrea să comenteze pentru că faptele trebuie stabilite de către cei care fac ancheta referitoare la vaccinare.

Premierul Marcel Ciolacu spunea recent că în pandemie, în România s-au întâmplat „cele mai mari grozăvii” şi că s-a furat. Întrebat de ce tocmai USR acuză politizarea actului de justiție, Ciolacu a afirmat: „eu când vă spuneam că sunt niște oameni falși, niște amatori care s-au trezit la guvernare și au omorât oamenii fără să aibă acces, au furat de peste tot și cum au apucat n-au lăsat nimic în urma lor, decât niște imagini că s-a mers o rangă și s-a rupt un chioșc la Metrorex. Niciun kilometru de autostradă, zero fonduri europene, despre ce vorbim?”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.