Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alexandru Rafila, la reuniunea miniştrilor Sănătăţii din UE - Impactul sanitar al războiului din Ucraina şi sprijinirea refugiaţilor, printre temele discutate

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a participat, marţi, la reuniunea informală online a miniştrilor Sănătăţii din Uniunea Europeană, care a avut drept obiectiv evaluarea consecinţelor sanitare ale războiului din Ucraina şi acţiunea coordonată în sprijinul refugiaţilor şi răniţilor de război, anunță news.ro.

Ministerul Sănătăţii a anunţat, marţi, printr-un comunicat de presă, că ministrul Alexandru Rafila a participat la reuniunea informală online a miniştrilor Sănătăţii din Uniunea Europeană.

”Ministrul român al Sănătăţii a informat asupra resurselor sanitare puse deja la dispoziţie victimelor războiului din Ucraina şi a reafirmat decizia de a acorda îngrijiri medicale tuturor refugiaţilor din Ucraina care au nevoie de acest lucru şi se află pe teritoriul României. Alexandru Rafila le-a comunicat participanţilor la întrunire că România acordă asistenţă medicală necesară, inclusiv bolnavilor cu afecţiuni cronice. De asemenea, a informat că spitalele din România sunt pregătite pentru a trata pacienţii cu HIV şi Tuberculoză care vor ajunge în ţara noastră”, se arată în comunicat.

Ministrul Sănătăţii a menţionat că se află în curs de pregătire punerea în funcţiune a unor centre speciale de vaccinare în zona de frontieră, în care refugiaţii se vor putea vaccina dacă doresc, astfel încât să se evite posibile focare cu boli care pot fi prevenite prin vaccinare.

”Ministrul Sănătăţii din România a reafirmat decizia autorităţilor române de a acorda tot sprijinul necesar victimelor războiului din Ucraina, arătând că solidaritatea în momente grele este o datorie morală, de la care nu putem abdica”, a mai transmis Ministerul Sănătăţii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.