Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alexandru Rafila NIMICEȘTE campania de vaccinare: Un mare eșec a fost prezentat drept un mare succes

Medicul Alexandru Rafila vorbește despre motivele care au dus la eșecul campaniei de vaccinare în România: mesaje contradictorii permanente, prezentarea unui „mare eșec” drept „un mare succes” și prezența lui Cîțu, fără mască, la Electric Castle din Cluj, anunță Mediafax.

„O problemă este legată de ratarea campaniei de vaccinare și de mesajele contradictorii permanente care au marcat această campanie de vaccinare, care au culminat cu prezentarea ca un mare succes a unui mare eșec”, a spus Rafila la la „Marius Tucă Show” de la Aleph News.

Președintele Comisiei Europene a anunțat marți că 70% din populația Europei este vaccinată, România fiind undeva pe la 28%, afirmă medicul: „ori, în momentul în care lucrurile băteau pasul pe loc, a venit un mesaj foarte prost: . Oamenii au perceput că nu ne mai vaccinăm, nu mai trebuie să facem nimic”.

Cel de-al doilea lucru care trebuie luat în discuție, spune medicul, este că începând din 5 iulie România are o creștere constantă a numărului de cazuri noi: „în a patra săptămână (de creștere - n.r.) apare conducerea Guvernului la un festival, fără mască, stând unul peste celălalt și spune . Mesajul a fost: ”.

În plus, Rafila crede că discuția permanentă despre obligativitatea măștilor, a permisiunilor în mall-uri sau nu, generează ostilitate, iar cei care sunt hotărâți să nu se vaccineze, nu se vaccinează.

Valul 4 este și o consecință a lipsei de acțiune și a ratării campaniei de vaccinare, consideră Rafila.

„Problema majoră în România va fi legată de cine se va îmbolnăvi. (...) Acum e o mică presiune mediatică legată pe copii. Cifrele pe care le văd eu de la Institutul de Sănătate Publică nu arată acest lucru, se îmbolnăvesc la fel cum se îmbolnăveau înainte, sigur, cu tulpina asta mai ușor”, afirmă medicul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.