Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alexandru Rafila, deranjat când e criticat – răspuns tranșant pentru Patriciu Achimaș: 'Nu fac comparaţii cu filme din cinematografia iugoslavă din anii '90!'

Facebook
Alexandru Rafila

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, susţine că profesorul Patriciu Achimaş Cadariu, care a fost coordonatorul Planului Naţional de Combatere a Cancerului, "a refuzat orice dialog" înainte de adoptarea documentului în Parlament, deşi ministerul „avea destul de multe obiecţii", informează Agerpres.

Ministrul Alexandru Rafila a participat miercuri la o conferinţă la Institutul Clinic Fundeni. „Eu l-am invitat pe domnul Patriciu Achimaş Cadariu, care este coordonatorul ştiinţific al planului care a fost votat de Parlament. Dânsul a refuzat orice fel de dialog înainte de adoptarea de către Parlament a acestui plan. Ministerul Sănătăţii - care nu a fost implicat în niciun fel în redactarea lui - avea destul de multe obiecţii. L-am inclus în grupul de lucru. Dânsul este şi l-am numit vicepreşedintele Comisiei de chirurgie oncologică. Refuzul - nu de a discuta cu mine, ci cu colegii lui care au făcut acest plan - pentru mine este simbolic. Eu nu intru în polemici cu nimeni, nu jignesc pe nimeni, nu fac comparaţii cu filme din cinematografia iugoslavă din anii '90. Îi urez multă sănătate. Cred că o decenţă în exprimare şi în atitudine avem cu toţii nevoie", a spus ministru Rafila.

Ce a acuzat mai exact profesorul și deputatul PSD Patriciu Achimaș

„Planul a fost lansat în 19 ianuarie 2022 la Palatul Cotroceni iar în 3 noiembrie 2022 Legea prin care a fost asumat a fost promulgată de președintele Klaus Iohannis, fără ca Alexandru Rafila să aibă vreo obiecție. Dimpotrivă, aceasta a participat la toate momentele festive și a vorbit despre Plan în termeni pozitivi. Însă, acum, când mai are o lună de zile la dispoziție să pună pe masă normele de aplicare a legii, domnul Rafila se răsucește pe călcâi, pretinde că Planul nu e bun și împroașcă cu noroi în stânga și-n dreapta”, arată Patriciu Achimaș. „În absența poveștilor din pandemie dar la fel de dornic să rămână în prim plan, Alexandru Rafila se ocupă de denigrări și distruge lucruri la care nu se pricepe”, a declarat deputatul și profesorul clujean Patriciu Achimaș Cadariu referindu-se la afirmația ministrului Sănătății conform căreia Planul Național de Combatere şi Control a Cancerului trebuie modificat pentru că ar fi fost făcut de „neprofesioniști”.

„Nu e o dispută a profesioniștilor. Sunt aboslut uimit că un fost prieten, actualmente coleg de partid, face astfel de afirmații”

, a spus prof. dr. Patriciu Achimaș- Cadariu, cel care a inițiat și coordonat elaborarea documentului strategic.

Profesorul clujean a declarat că este ciudat ca ministrul să pună epitete echipei științifice câtă vreme la Plan au contribuit și reprezentanți ai Ministerului de resort.

“Despre afirmația că Ministerul Sănătății nu a avut niciun cuvânt de spus în elaborarea Planului și că acesta a fost făcut de neprofesioniști: În primul rând, când s-a lucrat la Plan Alexandru Rafila personal plus membri din minister au fost la întâlnirile față în față sau online, a fost întotdeauna invitat și dacă nu a fost întotdeauna personal, a fost prin reprezentanți. Dar să spunem că nu ar fi fost nici reprezentanții acolo, deși au fost. A stat documentul 6 luni în transparență pe site-ul ministerului. De ce nu l-a amendat dl, Rafila în tot acest timp?”, s-a întrebat Patriciu Achimaș Cadariu (declarația pe larg făcută de Patriciu Achimaș, disponibilă AICI).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.