Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alexandru Rafila răstoarnă cazul Murgeni: Părerea mea e că nu a fost o infecție bacteriană

Facebook
Alexandru Rafila

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, crede despre decesele înregistrate la Spitalul de Psihiatrie Murgeni că nu a fost vorba despre o infecție bacteriană, ci despre o intoxicație.

Întrebat, joi, ce fel de substanță ar fi putut provoca îmbolnăvirile, Rafila a răspuns că nu a fost vorba despre o infecție bacteriană, pentru că o infecție bacteriană are nevoie de un anumit timp să evolueze. „Aici a fost vorba despre mai degrabă despre o intoxicație, pentru că tulburările digestive au fost urmate la scurt timp de tulburări circulatorii majore care au dus la decesul celor trei persoane, ori lucrul ăsta se întâmplă atunci când ingerezi o substanță toxică”, a afirmat ministrul Sănătății.

Rafila a atras atenția că trebuie să învățăm să respectăm legea, pentru că în cazul spitalului este vorba de nerespectarea unor proceduri și de oferirea de hrană care nu provenea dintr-o sursă autorizată. Trei pacienți de la Spitalul de Psihiatrie Murgeni au murit, unul este în stare gravă, și aproape 30 de oameni au fost duși în alte spitale, după ce au mâncat alimente din pește date „pomană” de către Mănăstirea Florești. Pacienții au mâncat, de asemenea, conserve de pește din stocul spitalului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.