Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alexandru Rafila, reacție după semnalul de alarmă tras de producătorii de medicamente: 'Încercăm să găsim un mod de calcul al preţului'

rafila ministerul sanatatii

Un grup de lucru guvernamental se preocupă de găsirea unui mod de calcul al preţului care "să nu descurajeze prezenţa pe piaţă a medicamentelor generice", a declarat, vineri, ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila.

"Trebuie să ne gândim pe de o parte la accesul oamenilor la medicamente, în special la medicamentele generice, pentru că în România se produc medicamente generice în acest moment", a arătat ministrul.

Semnal de alarmă tras de producătorii: Medicamentele fabricate în România riscă să dispară de pe piață, din cauza exploziei prețurilor


El a explicat că aceste generice "reprezintă mai mult de 75%, din punct de vedere al cantităţii, din piaţa medicamentelor".

"E clar că medicamentele esenţiale sunt concentrate în această zonă, a medicamentelor generice. (...) Ne preocupă foarte serios, mai ales în condiţiile în care costurile la energie au crescut foarte mult, este evident că şi producătorii de medicamente au fost afectaţi şi atunci încercăm să găsim un mod de calcul al preţului care să nu descurajeze prezenţa pe piaţă a medicamentelor generice, inclusiv a celor ieftine", a afirmat ministrul.

Rafila s-a referit la una dintre deciziile care pot fi luate "rapid".

"De multe ori, molecula de referinţă este a unui produs care, de exemplu, a dispărut, nu se mai găseşte pe piaţă. Această situaţie o vom reglementa rapid şi moleculele care nu se mai găsesc pe piaţă, un anumit produs, evident nu mai trebuie să constituie o referinţă, pentru că o referinţă are un sens atunci când ea se găseşte pe piaţă (...) Nu putem să facem referinţă la ceva care nu există şi care produce practic pierderi economice altor agenţi", a detaliat ministrul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.