Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alexandru Rafila reacționează la protestele de la direcțiile de sănătate publică: 'Sper să existe înțelegere' / Ce promisiune face ministrul

gov.ro
rafila

România traversează un an dificil din punct de vedere economic, le transmite ministrul Alexandru Rafila salariaților din direcțiile de sănătate publică. Problemele se pot rezolva, însă, în prima lună a anului viitor.

Întrebat despre anunțul a 24 de direcții de sănătate publică pregătite să blochează activitatea, Rafila a spus că este vorba despre o revendicare privind recalcularea salariilor angajaților acestora, în condițiile în care cei de la casele de asigurări de sănătate au primit măriri salariale.

Rafila a dat asigurări că a vorbit cu premierul și cu sindicatele relevante din domeniu: „Avem și o propunere de act normativ care să poată să facă operațională încă din prima lună a anului viitor această corelare a salariilor și în zona direcțiilor de sănătate publică. Lucrăm la acest lucru, sper să existe înțelegere în toate părțile”.

Ministrul a adăugat că România traversează un an dificil din punct de vedere economic și face în așa fel încât să aibă în continuare acces la banii european, dar există interes la Guvern față de revendicările celor din DSP-uri și se face în „așa fel încât să poată să fie rezolvate încă din prima lună a anului 2024”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.