Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alexandru Rogobete, mesaj emoționant de 1 decembrie: 'Vin din specialitatea care poate este cea mai plină de emoție, viață și moarte - ATI'

Radu Pop
Ministerul Sanatatii
Alexandru Rogobete

Alexandru Rogobete, mesaj emoționant de 1 decembrie: “Vin din specialitatea care poate este cea mai plină de emoție, viață și moarte - ATI”

De Ziua Națională, Alexandru Rogobete, Secretar de Stat și mâna dreaptă a ministrului Sănătății, a ținut să scrie cu emoție despre cadoul pe care vrea să-l lase României din funcția vremelnică pe care știe că o ocupă, după cum mărturisea toamna aceasta într-un podcast - un sistem de sănătate reformat, modernizat, responsabil și empatic față de pacientii săi.

“Este doar o chestiune de alegere! Vin din specialitatea care poate, este cea mai plină de emoție, viață și moarte - ATI. Acolo, doar 2 minute în fața unui pacient critic îți oferă cea mai puternică lecție de demnitate si responsabilitate! Este mai mult decât evident că ajunge cu proiectele doar pe hârtie, cu strategiile interminabile si doar cu opinii! Investim masiv în sistemul de sănătate, cu responsabilitate și grijă față de oameni! Nu lăsăm pe nimeni în urmă”, a scris acesta pe contul personal de Facebook.

Trimiterea pe care o face la ATI are legătură și cu mentorul său, profesorul Dorel Săndesc, fost Secretar de Stat și el și considerat unul dintre cei mai buni specialiști ATI din lume. Absolvent al Facultății de Chimie de la Timișoara, Rogobete a ajuns în preajma profesorului Săndesc, care l-a convins să facă și Facultatea de Medicină.

De mai bine de un an face echipă cu Ministrul Alexandru Rafila în cel mai consistent efort de atragere de bani europeni pentru sistemul medical românesc - peste 2,1 miliarde de euro pentru construirea și dotarea de spitale, cât și pentru modernizarea serviciilor ambulatorii la nivel național.

Banii din PNRR pe sănătate sunt ultimul tren pentru schimbarea înfățișării sistemului de sănătate din România, sublinia vara aceasta Alexandru Rogobete în contextul unui control inopinat la spitalul Obregia din Capitală. Este pentru prima oară, în ultimii 31 de ani, când România beneficiază de fonduri europene nerambursabile, în principal dedicate sistemului de sănătate. Din poziția de consilier al MinistruluI Rafila, inițial, ulterior de Secretar de stat, Rogobete coordonează întregul efort de a injecta toți acești bani în sistem.

“Suntem o echipă, nu poți de unul singur să faci ceva /.../ Nu este niciun merit că am primit această funcție. Nu este niciun cadou și nu este nici ceva după care viața mea să nu mai aibă vreun rost. Nu reprezintă de fapt decât o mare responsabilitate pe care mi-o asum. Dovadă sunt toate proiectele în care am fost implicat sau pe care le coordonez, împreună cu o echipă, pentru că nu aș putea de unul singur”, a mai mărturisit acesta în podcastul realizat în urmă cu câteva luni și în care, în premieră, a vorbit și despre formarea sa profesională și cum a ajuns, de fapt, în sistemul medical.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.