Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alexandru Rogobete (Ministerul Sănătății): Sistemul de sănătate din România va fi transformat total, inclusiv prin digitalizare

Ministerul Sanatatii
Alexandru Rogobete

Secretarul de stat, Alexandru Rogobete anunță aprobarea unui program de investiții în valoare de 100 de milioane de euro, fonduri nerambursabile din PNRR, pentru transformarea digitală a Ministerului Sănătății  alături de digitalizarea unor instituții cheie din sistemul sanitar

Direcțiile de Sănătate Publică, Serviciile de Ambulanță Județene, Agenția Națională a Medicamentului, Institutul Național de Hematologie și Institutele de Medicină Legală vor fi digitalizate, conform liste de proiecte aprobate astăzi de minister. Cea mai consistentă finanțare este alocată pentru transformarea digitală a Ministerul Sănătății (140 de milioane de lei). Lista completă a cererilor aprobate poate fi consultată aici.

”Urmărim atingerea unor obiective strategice, pe care le-am elaborat împreună cu experți din cadrul OMS care au trecut prin procese similare de transformare digitală a sistemelor publice de sănătate. Acum suntem în etapa de construcție a arhitecturii sistemului, dar noi urmărim să dezvoltăm un sistem complet inter-operabil cu sistemul european de sănătate, inclusiv prin dezvoltare de registre unice, prin dezvoltarea tele-medicinei. În următoarea perioadă sistemul de sănătate din România va fi transformat total, inclusiv prin digitalizare”, a punctat Alexandru Rogobete, secretarul de stat responsabil cu implementarea PNRR în Sănătate.

Ministerul Sănătății a aprobat 94 de cereri de finanțare depuse pentru digitalizarea instituțiilor din sănătate, inclusiv pentru digitalizarea proprie a ministerului, în valoare totală de peste 440 milioane lei. Fondurile sunt disponibile prin Programul Național de Relansare și Reziliență, se arată într-un comunicat de presă transmis de minister.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.