Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alexandru Slusari: Nu înțeleg aceste cedări rușinoase și nocive ale Republicii Moldova față de Transnistria

alegeri.md
alexandru slusari

Ex-vicepreședintele Parlamentului, Alexandru Slusari, a venit cu o reacție după ce MoldovaGaz a anunțat că a aprobat cu data din urmă prelungirea contractului cu Gazprom pănă la 31 octombrie.

Într-o postare pe o rețea de socializare, Slusari menționează că nu poate înțelege aceste cedări rușinoase și nocive ale autorităților de la Chișinău față de Transnistria, transmite Știri.md.

"Azi reprezentantul Guvernului în MoldovaGaz, Oxana Cucerova, a votat ca în luna octombrie Transnistria să primească 122,87 mln m3 de gaz sau peste 72 procente din volumul necesar pentru luna respectivă. Partea dreaptă a Nistrului va avea doar 53,83 mln m3 sau sub 60 procente din cantitatea necesară.

Ce facem noi ? De ce se întămplă aceasta bătaie de joc față de consumători, care sunt plătitori de bună credință? De ce se șterg picioarele de industria noastră?", se întreabă Slusari.

Totodată, politicianul subliniază că zona separatistă continuă să aibă prioritate la aprovizionarea cu combustibil albastru pentru care demult „nu achită nimic”.

"Nordul țării deja simte real insuficiența de gaze. La Bălți se discută închiderea școlilor și grădinițelor din cauza tensiunei joase în conducta și imposibilității conectării acestor instituții la agent termic. Cea mai mare întreprindere de producere a zaharului a trecut la păcură și riscă să se oprească peste o săptămână. Cea mai mare uzină de procesare a fructelor parțial a trecut la diesel, care este mai scump de 3 ori decăt gaz!

Totodată, zona separatistă continuă să aibă prioritatea la aprovizionarea cu combustibilul albastru, pentru care demult nu achită nimic. Să nu se oprească cumva fermele de bitcoin și alte uzine, care aparțin oligarhilor ruși!

De ce reprezentanții Guvernului măcar nu au pus din start întrebarea de reducerea proporțională a volumelor de gaze pentru luna octombrie? Oare puține părghii economice avem în raport cu Transnistria? Reieșind doar din faptul că partea stăngă a Nistrului are datorii în jur de 8 miliarde dolari pentru gaz consumat, ar trebui îngenere să pornim discuția cu ideea că la ei să fie livrat gaz doar pentru Termocentrală Cuciurgan și gospodăriile casnice. Din păcate reprezentanții guvernului nici nu au încercat să aibă poziția verticală!

Așa și trăim 30 de ani și întreținem un regim separatist care se râde de noi și ne ține în albia politicii Federației Ruse. Capul plecat sabia nu-l taie. Dar nici soarele 30 de ani nu-l vedem!", a conchis Slusari.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.