Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alfred Laurențiu Mihai, parlamentar PSD: 'Audierile au fost doar de formă, nicidecum în spiritul democratic și al respectării Constituției'

facebook.com
Alfred Laurentiu Mihai

Alfred Laurențiu Mihai, parlamentar PSD, denunță modul în care a fost învestit noul Guvern. El spune că audierile au fost de formă „nicidecum în spiritul democratic”.

Citește și: Ludovic Orban scrie istorie în PNL: este al doilea PNL-ist care ocupă șefia Camerei Deputaților; ultimul președinte a avut un destin tragic

„Astăzi, am asistat cu toții la o mare șaradă, cu guvernul propus de Noul CDR și premierul desemnat. Nu s-au respectat normele de distanțare socială pentru combaterea pandemiei la audieri. Totul a fost pe repede înainte, cu audieri doar de formă, nicidecum în spiritul democratic și al respectării Constituției. Am atacat acest lucru în comisie și le-am transmis că se merge pe repede înainte cu audierea și se încalcă dreptul parlamentarilor de a putea audia miniștrii propuși.

Drept răspuns, PNL a cerut închiderea ședinței la ora 10:50 ca să fie dat votul în comisie până la ora 11:00, deși coaliția „dreptei unite” a prezentat grupurilor programul de guvernare cu doar 20 de minute înaintea audierilor și a stabilit în birourile permanente câte o oră de audieri pentru fiecare ministru în parte!

La comisia de politică externă unde sunt membru l-am întrebat ferm și i-am cerut un răspuns concret ministrului propus când vor putea circula românii fără vize în SUA și ce măsuri concrete s-au luat și totodată ce se va întâmpla cu românii din Regatul Unit al Marii Britanii, având în vedere Brexitul! Răspunsul domnului ministru de Externe desemnat Bogdan Aurescu a fost unul generic și fără nimic concret. Cum, de altfel, mă și așteptam. Referitor la vize mi-a răspuns că speră că în câțiva ani să se rezolve aceasta problemă și dacă românii nu sunt siguri că sunt eligibili pentru viză, nu ar mai trebui sa aplice, iar astfel ar scădea procentul numărului de refuzuri și în felul acesta vom scădea sub 3% refuzuri și se vor ridica automat vizele, conform legislației americane în vigoare! În concluzie nu se știe când nu vom mai avea nevoie de vize pentru a călători în SUA! În ceea ce privește Brexitul și românii care sunt stabiliți în UK sau lucrează acolo nu e nimic clar, răspunsul fiind, de asemenea, foarte general!”, a spus Alfred Laurențiu Mihai.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.