Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alfred Laurențiu, senator PSD, despre criza medicală: 'De vină sunt cei care nu au pregătit sistemul sanitar cu medicamentele necesare'

M. C.
ziare.com
Alfred Laurentiu Mihai

Senatorul PSD Alfred Laurențiu solicită noului Guvern realizarea unei anchete prin care să se afle cine este vinovat pentru criza din sistemul medical românesc.

„Atunci când guvernul preia controlul din mâinile specialiștilor, nivelul de incompetență și de rea credință în administrarea pandamiei și a vaccinării, atinge cote maxime, iar eșecul în gestionarea acestei crize sanitare este aruncată tot în spatele românilor.

Când tulpina indiană (delta) a aparut (în India, evident), în primăvară, valul respectiv a durat 2 luni până când imunitatea de turmă s-a petrecut.

În luna mai, în plin val Covid, India era vaccinată cu schema completă în proporție de max. 3% (față de 30% acum România) și cu o singură doză cca. 10%.

În vârf de criză Covid, în India mureau zilnic 4.000 de oameni, la o populație de 1,38 miliarde. Asta înseamnă cca. 3 la un milion.

În Romania, azi au murit 400 de oameni. Adică 22 la un milion, la o populație de 18 milioane. (este o statistică a Universității Johns Hopkins – centrul de resurse COVID-19 expertiză și informații de bază).

Concluzia acestor cifre este că tratamentul ineficient și lipsă din majoritatea spitalelor, corelat cu statisticile falsificate din spitalele covid, sunt cele care duc la un număr uriaș de morți. După cum spunea și fostul ministru al Sănătății Vlad Voiculescu, statisticile au fost și sunt falsificate ?!

Diferența între o țară cu 30% vaccinați și una cu 3% vaccinați, o țară în care ai de 10 ori mai mulți morți la milionul de oameni, de unde vine diferența??? Oare nu din spitale????

Oficialii au anunțat acum câteva zile 300 de pacienți decedați, din care 28 vaccinati, declarați cu multile comorbidităti.... oare nu din cauza lipsei medicamentelor?

Soluția, AZI, RAPIDĂ, nu este de a construi spitale ( cum spune USR), ci să facem în așa fel ca în spitalele existente să angajăm oameni competenți, să le dotăm cu medicamente urgent și cu echipamentele strict necesare.

De vina sunt cei care nu au pregatit sistemul sanitar cu medicamentele necesare PENTRU TRATAMENT și au eșuat în campania de vaccinare.

NU S-AU ALOCAT BANI ÎN CAMPANIA DE COMUNICARE ȘI INFORMARE????? spune Col. Gheorghită

În calitate de senator PSD solicit noului guvern, care se va forma (sperăm cît mai urgent), să demareze o anchetă în toate spitalele covid din România și să vedem și noi adevaratele motive care au dus la situația dramatica de azi din spitale”, a spus Alfred Laurențiu, pe pagina sa de Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.