Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alfred Simonis caută candidați care să scape Timișoara de Dominic Fritz: liderul PSD Timiș scoate tămâia la traseiști

alfred simonis

Preşedintele PSD Timiş, deputatul Alfred Simonis, a declarat, vineri, că organizaţia a deschis perioada de înscrieri a celor care doresc să candideze pentru poziţiile de primar al Timişoarei şi preşedinte al Consiliului Judeţean, dar şi pentru alte poziţii în alegerile din 2024, însă nu vor fi acceptaţi aleşii plecaţi "la greu", în 2020, spre puterea din acel moment.

Simonis a subliniat că pot fi chiar reprimiri în partid a unor candidaţi care au plecat din PSD, dar nicidecum "cei care au părăsit partidul în momentele grele" şi care au dat dovadă de "lichelism politic", informează Agerpres.

Liderul social-democraţilor timişeni a precizat că lista rămâne deschisă atât pentru membrii PSD cât şi pentru personalităţi marcante ale municipiului Timişoara care nu sunt din partid şi care vor să intervină şi să salveze oraşul şi judeţul "din prăfuirea în care se află cel puţin administrativ".

"Vrem să găsim cei mai buni candidaţi pentru a depăşi această perioadă gri a ultimilor doi ani din administraţia locală şi judeţeană. Vom face o evaluare a acestor candidaţi, iar în noiembrie vom anunţa lista scurtă, astfel încât până la începutul anului viitor să fie fixaţi candidaţii. Vom face o analiză, pentru că este important ca electoratul, cetăţenii să-i accepte", a afirmat Alfred Simonis, într-o conferinţă de presă.

În altă ordine de idei, liderul PSD Timiş a arătat că are discuţii administrative săptămânal şi lunar cu aproape toţi primarii care au nevoie şi îl caută, unii dintre aceştia manifestându-şi intenţia de a reveni în partid.

"Au fost primari care au plecat (din PSD la PNL, n.r.) şi care şi-au manifestat intenţia (de a reveni în PSD, n.r.). Neputinţa administrativă este dublată de cea politică în PNL Timiş şi de neputinţa de a gestiona lucruri în raport cu Guvernul pentru judeţul Timiş. Am fost categoric faţă de cei care au plecat în 2020 de la PSD, că aceştia nu se vor întoarce în PSD atâta timp cât sunt eu preşedinte. Niciunul dintre cei care au plecat la greu, în 2020, spre putere, nu vor fi primiţi în PSD cât voi fi eu preşedintele organizaţiei. Situaţia cu Pro România trebuie analizată separat, pentru că ei nu au plecat din opoziţie la putere. Lichelismul politic îl văd ca fiind atunci când pleci din opoziţie la putere", a detaliat parlamentarul social-democrat.

Alfred Simonis a adăugat că mai sunt doi ani până la alegeri şi nu crede în discuţii purtate cu doi-trei ani înainte.

"E mult prea devreme. Nu spun un nu categoric venirii în PSD a unor oameni gospodari de la PNL, dar trebuie să respecte criterii de integritate, să nu fi plecat de la PSD în vremuri grele şi să îşi asume politicile pe care PSD le are", a mai afirmat Alfred Simonis.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.