DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Algeria, al treilea partener comercial al României în Africa

CCIR
sdcv

Președintele Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR), dl. Mihai Daraban, conduce, în perioada 24-27 februarie, o delegație a oamenilor de afaceri din România într-o misiune economică în Algeria.

Pe agenda de lucru a misiunii economice se află o serie de întâlniri importante cu factori de decizie din mediul politic și economic algerian, precum Ministrul Industriei, dl. Youcef Yousfi, Ministrul Comerțului, dl. Said Djellab, și președintele companiei naționale de cale ferată, dl. Slimane Bouchema.

Vezi și: Primarul din Mogoșoaia amenință cu proteste! (VIDEO)

„Algeria a devenit al treilea partener comercial al României în Africa, după Maroc şi Egipt, țara noastră având un interes deosebit în ceea ce privește intensificarea și dezvoltarea relațiilor economice dintre cele două state. Un domeniu important al cooperării bilaterale îl poate constitui sectorul energiei verzi şi regenerabile, România fiind printre ţările cele mai dezvoltate din Europa Centrală și de Est în domeniul eolian şi solar. Suntem interesați să cunoaștem posibilitățile economiei algeriene pentru a identifica produse ce pot fi importate pentru a echilibra balanța comercială”, a declarat președintele CCIR, dl. Mihai Daraban.

Programul misiunii economice cuprinde participarea la Forumul economic algeriano-român, în cadrul căruia va fi relansat Grupul oamenilor de afaceri România-Algeria. De asemenea, vor avea loc întâlniri bilaterale de afaceri cu companii algeriene, întâlniri organizate cu ajutorul Camerei de Comerț și Industrie a Algeriei (CACI), în funcție de profilul companiilor românești înscrise.

În cursul zile de azi, delegația CCIR va avea o întâlnire cu Ministrul Industriei, dl. Youcef Yousf, precum și cu președintele CACI, dl. Mohamed Laid Benamour. De asemenea, președintele CCIR, dl. Mihai Daraban, va avea o întrevedere cu cu Ministrul Comerțului, dl. Said Djellab.

Vom reveni cu mai multe informații pe parcursul zilei de azi.

Background

Potrivit datelor oferite de ONRC, valoarea totala a schimburilor comerciale dintre România și Algeria se ridica la sfârşitul lui 2018, la  286,4 milioane de euro. În România activează 74 de companii cu capital algerian, valoarea totală subscrisă fiind de aproape 115 mii euro.

Din datele vamei algeriene rezultă că România a exportat în anul 2017 produse în valoare de 623 mil. USD, respectiv o creștere de 9,3% față de 2016, ceea ce plasează țara noastră pe locul 7 la nivel european și locul 15 la nivel mondial.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.