Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alianța pentru susținerea Cercetării, Dezvoltării și Inovării din România s-a afiliat CNMR. Bănică Cosmin Karl a fost numit vicepreședinte al CNMR

it computer tehnologie

Alianța pentru Susținerea Cercetării, Dezvoltării și Inovării din România (ASCDIR) s-a alăturat marii familii a CNMR și împreună vor contribui prin strategii și politici dinamice la realizarea obiectivelor orientate spre creşterea producţiei ştiinţifice şi a capitalului uman autohton din cercetare, pentru a produce transformări importante în sistemul românesc de cercetare şi inovare.

Citește și: Judecătorul Cristi Danileţ răstoarnă calculele: 'NU există un proiect de OUG trimis la avizare la CSM. Nu vă fie frică, ce e definitiv nu pică!'

Alianța pentru Susținerea Cercetării, Dezvoltării și Inovării din România reprezintă un mecanism important de reprezentare a mediului public și privat din domeniul cercetării, dezvoltării și inovării.

Cu un portofoliu impresionant de firme, universități și centre de cercetare ASCDIR va reprezenta cu ajutorul CNMR cel mai important instrument de susținere a tuturor entităților publice sau private care desfășoară activități în domeniul CDI.

„Doctor inginer în domeniul Ingineriei Electrice, Prodecan al Facultății de Inginerie Electrică din cadrul Universitaii Politehnica din București, Conferențiar în cadrul Departamentului Sisteme de Măsurare-Facultatea de Inginerie Electrică din cadrul Universității Politehnice din București, Cercetător în electrotehnică și membru în Consiliul de Administrație al Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Mecatronică și Tehnica Măsurării INCDMTM, Bănică Cosmin Karl este noul vicepreședinte al CNMR.

Autor al brevetului de invenție ,,Metoda și echipament pentru testarea în regim dinamic a profilelor longitudinale ale arterelor rutiere” validat în luna august 2012 și a altor patru brevete, a numeroase cărți și articole publicate în reviste de specialitate naționale și internaționale, Bănică Cosmin Karl a primit în anul 2015 în semn de recunoaștere a rezultaelor și a activității sale de cercetare premiul AGIR, în domeniul ”Inginerie Electrică” pentru lucrarea ”Sistem de alimentare cu energie, monitorizare, control și comunicație pentru habitate temporare aflate în izolare”.

Activitatea și realizările Domnului Bănică Cosmin Karl demonstrează implicare și dăruire în procesul de creare și dezvoltare de noi tehnologii şi soluţii inovatoare dar și o înţelegere profundă a impactului social al ştiinţei, tehnologiei şi al activităţilor economice în toate domeniile vieții economico-sociale”, se arată într-un comunicat de presă.

"Alăturarea ASCDIR reprezintă unul dintre cele mai importante momente în ecosistemul de cercetare din România. Voi contribui personal la transformarea ASCDIR în cea mai importană umbrelă pentru progresul tehnologic în procesul de inovare și fructificare a avantajelor folosirii tehnologiei atât pentru uz industrial cât și pentru ușurarea vieții cetățenilor. Potențialul uriaș al inteligenței native a poporului român reprezintă un atu pe care îl vom fructifica. Transferul tehnologic, inovarea și IT & C au reprezentat întotdeauna în viziunea CNMR, obiective importante pentru dezvoltarea economică a României pe termen mediu și lung " a declarat Alexandru Cumpănașu, Președintele CNMR.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.