Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alianța BRICS se extinde cu repeziciune: încă o țară importantă își anunță dorința de a adera

CGCN
BRICS

Egiptul a solicitat aderarea la BRICS! Ambasadorul rus la Cairo, Gheorghi Borisenko, a făcut acest anunț în cadrul unui interviu. Informația apare în contextul în care și Iranul a făcut această solicitare.

"Egiptul a solicitat să se alăture grupului BRICS, deoarece una dintre inițiativele în care BRICS sunt acum angajate este transferul maxim al comerțului către monede alternative, indiferent dacă acestea sunt monede naționale sau crearea unui fel de monedă comună. Egiptul este foarte interesat de acest lucru", a declarat diplomatul într-un interviu acordat TASS.

Potrivit acestuia, în general, Egiptul arată o mare dorință de a dezvolta comerțul și alte tipuri de cooperare economică cu Rusia. "Acum există un proces de construire a unor noi mecanisme de decontare reciprocă în aceste operațiuni comerciale", a adăugat ambasadorul, relatează sursa citată.

Reuniunea miniștrilor de externe ai țărilor BRICS a avut loc pe 2 iunie la Cape Town. De asemenea, au participat reprezentanți ai diplomației din 12 state, care și-au exprimat dorința de a se alătura alianței Brics. Acestea sunt Argentina, Bangladesh, Venezuela, Gabon, Republica Democrată Congo, Egipt, Indonezia, Iran, Uniunea Comorelor, Cuba, Emiratele Arabe Unite și Arabia Saudită.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.