Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alianţa Europeană a Agenţiilor de Ştiri subliniază necesitatea ca jurnaliştii să fie protejaţi, în contextul ziariștilor uciși în Azerbaidjan

Twitter
EANA

Alianţa Europeană a Agenţiilor de Ştiri (EANA) subliniază marţi necesitatea imperativă ca jurnaliştii să fie protejaţi şi ca munca lor să fie respectată, deoarece se află la baza societăţilor democratice. Această luare de poziţie intervine după ce doi jurnalişti din Azerbaidjan au fost ucişi săptămâna trecută în explozia unei mine antitanc în timp ce îşi făceau meseria.

Maharram Ibrahimov, reporter al agenţiei de presă AzerTac, Siraj Abishov, jurnalist al televiziunii de stat, şi Arif Aliyev, un oficial local, au murit în explozia produsă vineri în regiunea Kalbajar, un district învecinat cu Armenia şi cu enclava Nagorno-Karabah, pentru al cărei control cele două foste republici sovietice au fost angajate într-un conflict sângeros toamna trecută. Alte patru persoane au fost rănite în explozia minei antitanc, scrie Agerpres.ro.

''Din păcate, jurnaliştii agenţiilor de ştiri au fost supuşi în mod constant la presiuni în timp ce acopereau zonele de conflict, culminând cu moartea colegului nostru de la AzerTac, care ne-a întristat profund'', scrie board-ul EANA pe site-ul organizaţiei, îndemnând părţile combatante să asigure protecţia jurnaliştilor care transmit de pe teren.

Board-ul EANA transmite condoleanţe familiilor şi îşi exprimă sprijinul pentru AzerTac, membră a organizaţiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.