Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aliatul lui Trump acuză FBI! Republicanul reclamă un abuz: 'Mi-au confiscat telefonul! Nimic din toate acestea nu este treaba guvernului'

FBI

Scott Perry, aliat al lui Trump, spune că FBI i-a confiscat telefonul mobil la o zi după perchezițiile de la casa lui Trump. Confiscarea telefonului lui Perry vine la o zi după ce FBI a percheziționat proprietatea lui Trump de la Mar-a-Lago.

Republicanul Scott Perry din Pennsylvania a declarat marți în exclusivitate pentru Fox News că, în timp ce călătorea cu familia sa mai devreme în cursul zilei, a fost abordat de trei agenți FBI care i-au înmânat un mandat și i-au cerut să îi predea telefonul mobil.

Confiscarea telefonului personal al congresmanului vine la o zi după ce agenții FBI au percheziționat proprietatea Mar-a-Lago a fostului președinte Donald Trump din Palm Beach, Florida.

"În această dimineață, în timp ce călătoream cu familia mea, 3 agenți FBI m-au vizitat și mi-au confiscat telefonul mobil. Ei nu au făcut nicio încercare de a lua legătura cu avocatul meu, care ar fi făcut aranjamente pentru ca ei să aibă telefonul meu, dacă asta ar fi fost dorința lor. Sunt indignat - deși nu surprins - că FBI-ul, sub conducerea Departamentului de Justiție al lui Merrick Garland, ar confisca telefonul unui membru în exercițiu al Congresului", a spus Perry în declarația sa pentru Fox News. "Telefonul meu conține informații despre activitățile mele legislative și politice, precum și discuții personale/private cu soția mea, familia, alegătorii și prietenii. Nimic din toate acestea nu este treaba guvernului".

Perry a afirmat în declarația sa că "la fel ca și în cazul președintelui Trump noaptea trecută, DOJ a ales această acțiune inutilă și agresivă în loc să contacteze pur și simplu avocații mei. Acest tip de tactici de republică bananieră ar trebui să îngrijoreze fiecare cetățean - mai ales având în vedere decizia prezentată în Congres săptămâna aceasta de a angaja 87.000 de noi agenți IRS pentru a persecuta în continuare cetățenii care respectă legea".

Fox News a contactat FBI, care a refuzat să comenteze.

Perry, un congresman cu cinci mandate și aliat loial al lui Trump, este un membru inițial al grupului conservator House Freedom Caucus și a preluat conducerea grupului la începutul anului. Perry a fost, de asemenea, un susținător puternic al afirmațiilor repetate și nedovedite ale lui Trump potrivit cărora pierderea alegerilor din 2020 în fața actualului președinte Biden s-a datorat unei fraude electorale masive.

Perry a fost o țintă pentru comisia selectivă a Camerei dominată de democrați din 6 ianuarie, care investighează atacul mortal din 2021 asupra Capitoliului de către extremiștii de dreapta și alți susținători ai lui Trump care au urmărit să perturbe certificarea în Congres a victoriei lui Biden în Colegiul Electoral. Perry a fost în comunicare de numeroase ori cu Casa Albă a lui Trump în zilele și săptămânile premergătoare asaltului asupra Capitoliului.

Trump a anunțat luni că reședința sa din Florida a fost percheziționată de FBI. Surse au declarat pentru Fox News Digital că percheziția a fost în legătură cu materiale pe care Trump le-a luat cu el din perioada în care era președinte. Sursele au mai spus că National Archives and Records Administration a sesizat Departamentul de Justiție, care a recuperat 15 cutii cu materiale clasificate din locuință.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.