Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALIMENTELE care te protejează împotriva grăsimii periculoase acumulate pe abdomen

abdomen

Există diferite tipuri de grăsimi în corpul nostru – subcutanată şi viscerală. Grăsimea subcutanată este un strat de grăsime chiar sub piele şi, în general, nu prezintă un risc mare pentru sănătate, anunță rador.ro.

Cu toate acestea, grăsimea viscerală (ţesutul adipos visceral) este un tip de grăsime care se găseşte în jurul organelor, incluzând stomacul, ficatul şi intestinele. Este considerat cel mai periculos tip de depunere de grăsimi pentru sănătate. S-a dovedit că grăsimea viscerală eliberează proteina 4 de legare a retinolului, care creşte rezistenţa la insulină asociată cu dezvoltarea intoleranţei la glucoză şi diabetului de tip 2. În plus, acumularea sa pe abdomen este asociată cu cancer de sân, de rect, boli cardiovasculare şi demenţă. Experţii au identificat trei alimente care ajută împotriva acumulării de grăsime viscerală pe abdomen.

Citește și: Ultim moment: Mario Iorgulescu, trimis în judecată pentru că s-a urcat beat și drogat la volan și a ucis un bărbat

Ouă – sunt o sursă excelentă de proteine, care ajută la reducerea supraalimentării. Conform unui studiu, persoanele care au mâncat două ouă la micul dejun şi au urmat o dietă generală au pierdut cu 65% mai mult în greutate.

Humus – persoanele care consumă în mod regulat humus au o talie mai subţire în medie cu opt procente faţă de cei care nu agreează acest aliment. Cercetătorii estimează că iubitorii de humus consumă cu 52% mai multe fibre, cu 13% mai multe grăsimi polinesaturate sănătoase şi cu 20% mai puţin zahăr decât cei care nu mănâncă acest aliment.

Țelină – o legumă simplă care combate eficient acumularea de grăsime pe abdomen. Efectul benefic se datorează conţinutului ridicat de fibre, apă, electroliți, vitamina C, calciu. Digestia acestei legume necesită costuri energetice mari, ceea ce stimulează procesele de metabolism, digestie şi îndepărtarea grăsimilor procesate din organism. Experţii recomandă în special consumul de ţelină crudă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.