Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alimentul crucial pentru o sănătate de fier: e ideal pentru orice dietă și accelerează metabolismul

sanatate

Alimentul crucial pentru o sănătate de fier: e ideal pentru orice dietă și accelerează metabolismul

Există multe motive pentru a consuma castraveţi în fiecare zi, deoarece sunt hrănitori şi bogaţi în vitamine şi pot fi o bună metodă de prevenire a anumitor tipuri de cancer, informează Rador Radio România.

Castraveţii sunt un aliat în lupta împotriva diabetului, fiind utili pentru sănătatea şi frumuseţea pielii şi părului. Au grijă şi de sănătatea dinţilor şi gingiilor şi ajută la eliminarea pietrelor de la rinichi. Această legumă conţine aproximativ 70% apă şi fibre, fiind ideală pentru orice dietă, deoarece accelerează metabolismul.

În plus, susţine absorbţia şi eliminarea toxinelor din organism.

Coaja castraveţilor oferă organismului vitamina B şi o cantitate mare de vitamina C - aproximativ 10% din doza zilnică recomandată, de aceea este bine să fie consumaţi cu tot cu coajă. Are capacitatea de a reduce colesterolul şi de a controla hipertensiunea arterială. Datorită prezenţei fibrelor, magneziului și potasiului, castraveţii sunt un produs potrivit atât pentru copii, cât şi pentru adulţi. De asemenea, sucul de castraveţi conţine hormoni care stimulează producţia de insulină, benefică pentru persoanele care suferă de diabet. Coaja poate fi folosită şi pentru a combate arsurile şi iritaţiile pielii. Acidul silicic din compoziţia castraveţilor favorizează creşterea părului. Datorită efectului său astringent, sunt un remediu pentru afecţiunile gingiilor şi dinţilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.