Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alina Ghica, fosta șefă a CSM, judecătoarea care a decis suspendarea completurilor de 5 de la ÎCCJ, face ACUZAȚII GRAVE: Ce a pățit de când a dat decizia

alina ghica

Magistrații Curții de Apel București au admis cererea lui Liviu Dragnea de a anula decizia ÎCCJ privind tragere la sorți a completurilor de 5 judecători din 9 noiembrie. Decizia nu e definitivă, însă instanța a decis suspendarea executării hotărârii ÎCCJ până la soluția finală.

Magistratul care a luat decizia este Alina Ghica, fost președinte al Consiliului Superior al Magistraturii. Alina Ghica este și unul dintre semnatarii protocolului încheiat între CSM şi SRI.

Citește și: Firea: ‘Decizia de ieri nu creează niciun efect. Companiile puteau fi contestate’

Într-un interviu acordat qmagazine.ro, Alina Ghica spune că este ținta unor atacuri media, după ce a dat această sentință. Ea va solicita CSM să îi apere reputația, dar și independența justiției.

„Am mai intrat de cel putin 10 ori de-a lungul anului 2018 în diferite ședințe de judecată deoarece, potrivit dispozițiilor legale și regulamentare, înlocuirea unui judecător aflat în imposibilitate obiectivă de a participa în ședința de judecată se face un alt coleg judecător, inclusiv cu cei în funcții de conducere, prin Hotărârea Colegiului de conducerea din instanța respectivă.

Citește și: Există salarii de lux în radioul public! Cât primește lunar șeful SSR

Este ceea ce s-a întâmplat și în privința ședinței de vineri, 23 noiembrie 2018, când imposibilitatea obiectivă de participare a titularului de complet a fost suplinită, în condițiile legale și regulamentare, pe baza Hotărârii Colegiului de conducere al instanței, pe temei factual și legal care poate face oricând obiectul unei verificări din partea organismelor cu competențe specifice în domeniul justiției.

Și eu și alți membri din conducerea Curții am mai intrat în diferite dosare pentru a-i ajuta pe colegii de la Permanență care uneori sunt excedați din cauza volumului de muncă.

Citește și: ‘Ordin’ pentru români! Ce telefoane ar putea să dispară din România

Nu este nimic ilegal sau neobișnuit. În ședinta de vineri, pe rol nu a fost doar dosarul completurilor de 5 de la Înalta Curte de Casație și Justiție, ci alte 19 dosare.

Rolul judecatorului este acela de a judeca pe baza probelor, nu a simpatiilor sau antipatiilor unora sau altora.

Citește și: Reacția lui Teodorovici după aprobarea rectificării bugetare! ‘Cheltuielile pentru asistenţa socială cresc’

Comentariile, speculațiile și încercarea de discreditare după ce am pronunțat hotărârea de anulare a deciziei ICCJ, sunt nefondate și sunt un atac la adresa independenței judecătorilor.

Se exercită presiune publică asupra judecătorilor, mai ales că hotărârea mea nu este definitivă, ci urmează să aibă recurs la Înalta Curte.

Citește și: BNR Curs valutar, 23 noiembrie. Cum termină euro săptămâna

Voi solicita luni, 26 noiembrie, Consiliului Superior al Magistraturii să apere nu doar reputația mea, ci mai ales siguranța judecătorilor că suntem liberi să judecăm după probe.

Independența sistemului judiciar este esențială într-o societate, indiferent pe cine suntem chemați să judecăm”, a mai spus Alina Ghica pentru Q Magazine.

Citește și: Firea: ‘Decizia de ieri nu creează niciun efect. Companiile puteau fi contestate’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.