Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alina Gorghiu a anunțat data următoarei ediții a Platformei de Sprijin pentru Republica Moldova

gov.ro
Alina Gorghiu

Următoarea ediție a Platformei de Sprijin pentru R. Moldova va avea loc în perioada 17-18 octombrie la Chișinău. Anunțul a fost făcut de ministrul român al Justiției, Alina Gorghiu, în cadrul unei conferințe de presă comune cu omologul său moldovean Veronica Mihailov-Moraru.

”Vă felicit pentru organizarea Summitului Comunității Politice Europene și avem vești bune, următoarea ediție a Platformei de Sprijin pentru R. Moldova va avea loc la Chișinău pe 17-18 octombrie. Vă asigurăm de suportul nostru real și autentic în organizarea acestei acțiuni” a declarat Gorghiu, conform deschide.md

Reuniunea de la Chișinău ar urma să fie a patra în acest format.

Amintim că, la 5 aprilie 2022 a avut loc, la Berlin, Conferinţa privind crearea şi lansarea Platformei de Sprijin pentru Republica Moldova, format creat şi co-prezidat de miniştrii de externe ai României, Germaniei şi Franţei. Această primă reuniune a generat angajamente financiare în valoare de 659,5 milioane euro.

Cea de-a doua Conferinţă ministerială a Platformei de Sprijin pentru Republica Moldova a fost organizată şi găzduită de ministrul afacerilor externe al României Bogdan Aurescu, la Bucureşti, la 15 iulie 2022. A beneficiat de participarea unor delegaţii din 33 de ţări - state membre ale UE, ale G7, ale Asociaţiei Europene a Liberului Schimb, peste zece organizaţii internaţionale, instituţii financiare, instituţii europene (Comisia Europeană şi Serviciul European de Acţiune Externă) şi agenţii ale ONU.

Conferinţa din capitala României a obţinut sprijin în beneficiul Republicii Moldova în valoare totală de 615 milioane euro, între care 432,3 milioane euro asistenţă sub formă de granturi; de asemenea, la propunerea României, a fost decisă crearea unui nou grup de lucru, al şaselea, privind reforma administraţiei publice şi administrării finanţelor publice.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.