Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alina Gorghiu a LUAT FOC după raportul MVC: 'Guvernul PSD a pierdut toate trenurile posibile pentru România din ultimii 3 ani'

Inquam Photos / Octav Ganea
gorghiu Inquam Photos

Senatorul PNL Alina Gorghiu a luat foc după apariția raportului MCV în care se arată că România a făcut pași în spate în ceea ce privește progresele pe justiție. Gorghiu susține că nu e e mirată de concluziile MCV în condițiile în care PSD a fost la guvernare.

"Nu avea de unde să vină vreo surpriză plăcută în legătură cu Raportul MCV. Tot PSD a fost la guvernare în ultimul an. De la publicarea raportului de anul trecut nu au fost puse în aplicare niciuna dintre recomandări. Așa arată dialogul cu PSD la putere!!!

De fapt, în ultimii ani, fiecare raport MCV a fost mai critic decât cel care l-a precedat. Involuție evidentă. Și atât de multă rea–voință nici nu putea să scape neobservată. Mai ales că efectele modificărilor aduse legilor justiției rămân grave – de exemplu, schema de pensionare anticipată a magistraților riscă să intre în vigoare pentru că este doar amânată. Și mai sunt și problemele ridicate de funcționarea SIIJ - mai presante decât înainte.

După ziua de azi, plecarea Guvernului Dăncilă de la conducerea țării devine și mai urgentă. În cazul de față, mai repejor înseamnă mai bine. Dacă mai avea cineva îndoieli, de data asta chiar sper că s-au lămurit toți că este imperativ ca acest lucru să se întâmple cât mai rapid.

Guvernul PSD a pierdut toate trenurile posibile pentru România din ultimii 3 ani. Ne-am îndepărtat de aderarea la zona Euro și de aderarea la spațiul Schengen, nu doar de ridicarea MCV. PSD a criticat anul trecut până și fondurile europene gratuite. Este caz unic ca o țară care a deținut recent președinția rotativă a Consiliului să facă pași înapoi în ceea ce privește integrarea europeană. În toate aceste dosare, Bulgaria este mult înaintea noastră.

Mai departe, lucrurile pot fi rezolvate cu voința politică necesară. Referedumul convocat de Președintele Iohannis are meritul că a deblocat deja lucrurile

în legătură cu justiția. Avem șansa revenirii la normalitate. Nu putem accepta să fim singurii din Europa cu MCV", a scris Gorghiu pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.