Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alina Gorghiu bate cu pumnul în masă după decizia CCR: Ce le solicită celor doi șefi de Cameră, Marcel Ciolacu și Teodor Meleșcanu

facebook
alina gorghiu

Senatorul de Timiş, Alina Gorghiu, le-a solicitat celor doi preşedinţi ai Camerelor parlamentare, joi, de la Timişoara, să pună în aplicare decizia Curţii Constituţionale a României (CCR) privind neconstituţionalitatea alegerii preşedintelui Senatului.

"Astăzi, le solicit celor doi şefi de Cameră, unul ilegal numit în funcţie, iar celălalt, încă în funcţie, să se consulte şi să pună în aplicare încă de astăzi decizia CCR. Senatul este o cameră care riscă o pată imensă de imagine, în curând, dacă PSD nu va înţelege că hotărârea CCR, care a spus că şeful Senatului, în persoana lui Teodor Meleşcanu, a fost pus ilegal, neconstituţional în funcţie trebuie pusă în aplicare de urgenţă. Acest verdict în cazul şefului Senatului a confirmat juridic faptul că PSD a încălcat Constituţia de dragul unui număr restrâns de voturi pe care Teodor Meleşcanu a promis că le aduce celor de la PSD, o strategie complet în defavoarea interesului public", a afirmat Alina Gorghiu într-o conferinţă de presă.

Radu Mazăre a IZBUCNIT în fața judecătorilor de la ÎCCJ: Am fost adus din Madagascar înainte de alegeri, ca să fiu prezentat ca un trofeu

Potrivit senatoarei liberale, motivarea pe care cei doi clamează că o aşteaptă nu poate să aducă nimic suplimentar în efectul pe care-l are şi anume, plecarea domnului Teodor Meleşcanu, după o scurtă perioadă de timp, de la şefia Senatului. "Doar aşa putem evita o criză de imagine foarte urâtă la conducerea Senatului", a punctat liberala.

Alina Gorghiu a mai subliniat că Teodor Meleşcanu este cel care a stat patru luni la şefia Senatului, ridicând la "rang de artă" ideea de traseism politic.

"Este unul dintre cei care au făcut parte din regimul Ceauşescu ani de zile. Fiind senator de Timiş nu pot să nu spun că este cel care într-un mod cu totul de neînţeles spunea la întâlnirile internaţionale din decembrie 1989 că sunt doar zvonuri colportate cu scopuri duşmănoase lucrurile care se întâmplau la Timişoara. Aceasta era caracterizarea omului de stat, de regim comunist Meleşcanu, la momentul 1989", a încheiat Gorghiu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.