Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alina Gorghiu dă date de culise despre cum s-a avizat reforma fiscală a lui Ciolacu: E drept au fost destul de multe observaţii

Inquam Photos / Octav Ganea
Alina Gorghiu

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a declarat marţi că pe angajarea răspunderii, avizul Ministerului Justiţiei a fost unul favorabil, cu observaţii. ”E drept au fost destul de multe observaţii, făcute de aparatul tehnic, au fost înaintate Ministerului de Finanţe”, a mai spus Alina Gorghiu, ea precizând că acest aviz este unul consultativ.

Alina Gorghiu a afirmat despre asumarea răspunderii Guvernului pe pachetul de măsuri fiscale că ”vorbim de o procedură obişnuită”.

”Hotărârea de Guvern 561/2009 ne dă nouă dreptul, MInisterului Justiţiei, să dăm aviz pe prooiectele de lege, pe ordonanţele de guvern venite pe circuit de la orice minister. Ca atare, trebuie ăs spun de la bun început că şi în cazul acestui aviz, ca şi în cazul celorlalte, Ministerul Justiţiei are atributul de a proteja Executivul sau ministerul iniţiator. Nu vrem să îl încurcăm, nu vrem să punem beţe în roate niciunei reforme”, a spus Gorghiu.

Ministrul Justiţiei a menţionat că aproape de fiecare dată aceste avize includ observaţii şi pot fi favorabile fără observaţii, cu observaţii sau negativ, ceea ce se întâmplă destul de rar.

”În cazul acesta, pe angajarea răspunderii, avizul Ministerului Justiţiei a fost unul favorabil, cu observaţii. E drept au fost destul de multe observaţii, făcute de aparatul tehnic, au fost înaintate nu Guvernului ci ministerului iniţiator, Ministerul de Finanţe”, a completat Gorghiu, precizând că ministrul Boloş a venit cu o formă îmbunătăţită în Guvern şi a integrat o parte din aceste observaţii venite de la Ministerul Justiţiei.

”Astăzi, procedura a ajuns la Parlament, până în ora 13.00 vor fi depuse amendamente, acele amendamente intră din nou în circuitul de avizar,e vor fi discutate în şedinţa de Guvern, încă nu avem o oră a şedinţei, ulterior vedem ce amendamente se preiau şi care nu se preiau şi Guvernul va face acest anunţ pentru ca angajarea să fie undeva la finalul zilei în plen reunit”, a mai declarat Alina Gorghiu.

Ministrul a precizat despre avizul Ministerului Justiţiei că este unul consultativ. ”Ministerul nu poate spune ce este constituţional sau nu este consituţional într-o lege, doar Curtea Constiutţională a României poate face acest lucru”, a arătat Gorghiu.

MInistrul a ţinut să sublinieze că avizul a fost unul favorabil. ”Am văzut declaraţii cum Ministerul Justiţiei desfiinţează practic angajarea răspunderii, Ministerul de Finanţe a preluat parte din aceste observaţii”, a mai spus Gorghiu, precizând că obligaţia sa a fost de a transmite acest aviz.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.