Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alina Gorghiu despre amendarea NN Pensii: E atroce să dai amendă doar pentru că cere Liviu Dragnea

gorghiu dragnea

Senatoarea PNL Alina Gorghiu a criticat joi amendarea companiei NN Pensii de către ASF, susţinând că acest lucru s-a făcut "pentru că aşa a zis Liviu Dragnea". "E atroce să dai amendă doar pentru că cere Liviu Dragnea seara aşa ceva, ce-i drept, în prime time la televiziune! De ce ai da o asemenea sancţiune disproporţionată, 1% din capitalul social al firmei, pentru o temere legitimă exprimată transparent faţă de clienţii fondului de pensii?! E atât de josnic servilismul şefului ASF faţă de PSD pentru a păstra funcţia!", a afirmat Gorghiu într-o postare pe Facebook.

Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) a amendat NN Pensii cu 1% din capitalul social, respectiv 750.000 de lei, după ce compania a transmis clienţilor o scrisoare prin care îi informa că în ultimele săptămâni au existat discuţii în spaţiul public cu privire la o eventuală decizie de naţionalizare a fondurilor de pensii private, a declarat joi Ion Giurescu, vicepreşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), conform Agerpres.

'În urma comunicatelor transmise de NN pe data de 11.04 către participanţii la acest fond am hotărât de ieri (miercuri - n.r.) să avem o audiere a Consiliului de Administraţie al Fondului NN, consiliu format din trei persoane: Marius Popescu, Raluca Ţintoiu, Mădălina Ecaterina Ducan. Raluca Ţintoiu este şi directorul societăţii NN Pensii. Din cei trei s-au prezentat doi, unul fiind în concediu, Marius Daniel Popescu. În urma audierilor concluziile au fost următoarele: având în vedere circumstanţele create, de natură să conducă la afectarea încrederii participanţilor în sistemul de pensii private din România, Consiliul ASF a decis sancţionarea societăţii NN Pensii cu amendă contravenţională în cuantum de 1% din capitalul social al societăţii, respectiv suma de 750.000 de lei', a spus Ion Giurescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.