Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alina Gorghiu, despre culisele desemnării lui Marian Munteanu

Alina Gorghiu zambitoare

Copreşedintele Partidului Național Liberal (PNL),  Alina Gorghiu a oferit, în cadrul unui interviu la Adevarul Live, despre culisele desemnării lui Marian Munteanu la Primăria Capitalei.

Astfel, Alina Gorghiu a dezvăluit o serie de informații-cheie care au stat la baza deciziei de a-l arunca în cursa pentru Primăria Capitalei pe Munteanu.

„Trebuie să vă dau toate detaliile pentru că am constatat că se scriu atât de multe articole neverificate. Sper să dau informaţii suficiente pentru a elimina toate inadvertenţele. Situaţia PNL nu a fost una pe care să ne-o dorim. Din motive care nu ţin de voinţa partidului, nu am mai avut candidat pe Bucureştui. Îmi pare rău că s-a întâmplat aşa. A fost o conduită foarte corectă. Nu cred că se întâmplă. A făcut pasul înapoi, a lipsit partidul de presiunea care s- ar fi pus pe partid. A luat decizia în locul nostru. A pune un reprezentant al partidului să candideze era cel mai firesc lucru. dar eu nu caut cel mai firesc lucru. Nu problema de resursă a stat la baza candidaturii lui Marian Munteanu, ci am căutat să transmitem mesajul că ne dorim o candidatură care să însemne un mesaj către cei care se uită la noi cu aşteptări. Voiam să arătăm că mesajul că noi înţelegem agenda publică nu este un mesaj pe care îl dai la TV. Cred că ne-a şi reuşit. Voiam să scoatem o legendă, un simbol politic, un om care ştie ce înseamnă societate civilă. Nu cred că i se poate reproşa lui Marian munteanu probleme de corupţie. Opţiunea a fost unanimă”, a susținut copreședintele PNL

Mai mult, Alina Gorghiu a vorbit și despre „vocile” care au stat la baza acestei decizii „unanime”.

„A fost o listă de oameni. Au fost mai multe nume vehiculate de mine, de Vasile Blaga şi de alţi colegi. Am vorbit cu mai mulţi oameni din soceietatea civilă. Am tatonat mai multe candidaturi. Recunosc că Marian Munteanu a fost unul din preferaţii mei. Am fost mai mulţi din conducere care am avut această idee. Toată lumea a agreat că este o candidatută extraordinară. Pe lângă partea de simbolistică, este şi un om ancorat în realitate. Dânsul a discutat cu noi în mai multe momente, inclusiv cu Ludovic Orban, pe nevoia susţinerii unor proiecte a platformei civice. Am discutat cu Marian Munteanu chiar minunata vizită în SUA. Am avut mai multe discuţii. Nu despre candidatură pentru că atunci nu era cazul. Orice fel de scenariu sau speculaţie, conform cărora PNL a primit un plic de undeva, o depeşă în care spunea să-l punem pe Marian Munteanu, esta o aberaţie. Mi se pare de nepermis să foloseşti acelaşi nume doar că susţii alt candidat. Cei mai fanatici susţinători ai lui Nicuşor Dan nu ştiu decât să toace candidatul PNL pe motive false”, a mai adăugat Alina Gorghiu.

Întrebată în legătură cu relația dintre Marian Munteanu și Virgil Magureanu, Alina Gorghiu a mai spus ca "ne feream ca dracu de tămâie de un candidat care ar putea fi suspectat de fapte de corupţie. Singurul lucru care i se reproşează lui Marian Munteanu este că a avut un contact cu membrii fondatori ai unui partid, printre care şi domnul Măgureanu. Obiectivul acelei candidaturi era înlăturarea regimului Iliescu".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.