Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alina Gorghiu, după decizia CCR privind alocațiile: Resursele nu există, dar Guvernul va discuta ce opţiuni are

Facebook
Alina Gorghiu

Senatorul PNL Alina Gorghiu a afirmat, joi, că Guvernul va discuta opţiunile în privinţa alocaţiilor după motivarea Curţii Constituţionale a României (CCR), punctând că alocaţiile pentru copii vor fi dublate nu imediat, ci etapizat, anunță AGERPRES.

"Este foarte grav când argumentele raţionale sunt date la o parte de alte considerente care ţin de alegeri şi de populism. De câteva săptămâni se întâmplă o serie de lucruri care pun în discuţie fundamentele stabilităţii economice a ţării. Nu există nici un Guvern care să nu dorească dublarea alocaţiilor. PNL a realizat deja mai multe majorări, ultima chiar luna aceasta. Tot PNL a fost primul partid care a avut un capitol despre susţinerea familiilor şi creşterea demografică în programul de guvernare. Dar în momentul de faţă suntem într-o situaţie dificilă şi de fapt nu doar noi, ci toate ţările sunt afectate de criză", a spus Gorghiu.

Citește și: PSD, reacție TĂIOASĂ după ce CCR a decis DUBLAREA alocațiilor: Orban trebuie să restituie urgent în buget banii pe care i-a transferat în puşculiţa electorală

Ea a menţionat că "soluţia raţională" era dublarea alocaţiilor eşalonat.

"Soluţia raţională, cum spuneam, era dublarea alocaţiilor eşalonat şi am fi ajuns în doi ani acolo unde dorim toţi fără să mai oprim prin gara populismului. Acum a fost o diferenţă de opinie între Executiv şi Legislativ nu asupra dublării în sine, ci asupra calendarului, iar arbitrajul CCR este cel anunţat azi. Alta ar fi fost situaţia dacă CCR ar fi fost deja de acord cu legea prin care desfiinţăm pensiile speciale, aşa cum a trecut de Parlament. Am fi avut fonduri pentru o mărire considerabilă a alocaţiilor. Aşa, resursele nu există, dar Guvernul va discuta ce opţiuni are în viitor după ce vom vedea motivarea CCR. Garantăm că alocaţiile vor fi dublate, dar nu imediat, ci etapizat", a declarat Gorghiu pentru AGERPRES.

CCR a anunţat, joi, că a respins, cu unanimitate de voturi, obiecţia de neconstituţionalitate formulată de Guvernul României şi a constatat că este constituţională, în raport cu criticile formulate, Legea privind respingerea OUG 123/2020 pentru modificarea art.3 din Legea 61/1993 privind alocaţia de stat pentru copii.

Citește și: Pro România, lovitură sub centură pentru USR: mutarea ar putea duce la dizolvarea partidului/ DOCUMENT

Pe 19 august, Camera Deputaţilor a respins, în calitate de for decizional, Ordonanţa 123/2020 care modifică şi completează articolul 3 din Legea 61/1993 în scopul majorării graduale a cuantumului alocaţiei pentru copii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.