Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alina Gorghiu face profilul viitorului șef al DNA: 'Să fie integru, fără controverse şi fără prietenii politice' - Atac voalat la USR

Inquam Photos / Octav Ganea
gorghiu Inquam Photos

Cei care îi fac oferte politice Laurei Codruţa Kovesi ar trebui să fie mai moderaţi şi mai prudenţi, declară la RFI senatoarea PNL Alina Gorghiu. Ea consideră că viitorul şef al DNA ar trebui să fie un om care să nu aibă legate controverse în jurul lui.

Care este profilul viitorului procuror-şef al DNA? În opinia senatoarei Alina Gorghiu, „sunt foarte multe lucruri, pe lângă condiţiile legale. M-aş bucura să văd un om care să nu aibă legate controverse în jurul lui, dar care să fi avut succese, să fie un profesionist, un om integru şi să cunoască foarte-foarte bine cadrul legal şi care să nu mai aibă din start nici un fel de prietenie politică, nici un fel de apropiere cu cineva care ar putea la un moment dat să-i păteze cariera sau să nască suspiciuni în spaţiul public că nu ar avea acea autonomie şi independenţă de care un procuror-şef la DNA are categoric nevoie”.

Angela Merkel a salutat propunerile venite din partea guvernului britanic privind ieșirea Regatului Unit din UE

Întrebată dacă personal şi-ar dori-o pe Laura Codruţa Kovesi în PNL, după ce a fost revocată de la şefia DNA, senatoarea a răspuns: „În primul rând, cred că doamna Kovesi chiar luni a spus că doreşte să rămână magistrat şi a spus-o de foarte multe ori în trecut. Deci am oarecum impresia că ofertele care au apărut ieri de la anumiţi politicieni fac abstracţie de ceea ce domnia sa a spus. Ar trebui să ne punem o întrebare sau domnul Barna, colegii de la USR ar fi trebuit să-şi pună o întrebare: cui foloseşte să existe acum o discuţie despre ceva ce nu are acoperire în realitate, dar care se pliază perfect pe ceea ce au tot invocat PSD-ALDE pentru a explica motivul pentru care au dezvoltat această obsesie de a o demite. În opinia mea, riscă anumiţi colegi să credibilizeze degeaba aceste mesaje ale Puterii, că doamna Kovesi s-a gândit permanent să intre în politică (...). E o opinie personală, nu s-a discutat în PNL şi mă îndoiesc că se va discuta în PNL acest lucru, dar sfatul meu este să existe un pic de moderaţie şi de prudenţă cu asemenea iniţiative chiar şi la nivel declarativ”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.