Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alina Gorghiu: 'În contextul actual de securitate este important ca infrastructura IT&C de stat să fie sigură şi rezilientă'

Facebook
Alina Gorghiu

În contextul actual de securitate este important ca infrastructura IT&C de stat să fie sigură şi rezilientă, a declarat preşedintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu, marţi, la ceremonia dedicată Zilei Serviciului de Telecomunicaţii Speciale şi împlinirii a 30 de ani de activitate în domeniul comunicaţii şi tehnologia informaţiei de stat.

Gorghiu a spus că este o instituţie vitală în asigurarea telecomunicaţiilor speciale şi a serviciilor IT securizate, pentru autorităţile şi instituţiile statului român, dar şi pentru sistemul naţional de apărare, ordine publică şi securitate naţională. A amintit că, în urmă cu 30 de ani, instituţia asigura legături telefonice şi telegrafice pentru autorităţile statului, iar în prezent, aceeaşi instituţie asigură servicii de comunicaţii şi tehnologia informaţiei, oriunde şi oricând, prin orice mediu şi în cele mai noi tehnologii, potrivit Agerpres.

"În contextul actual de securitate, cu multe ameninţări, războiul de la graniţele României, dar şi ameninţările cibernetice din spaţiul virtual, realizăm cu toţii, mai mult ca oricând, cât de importantă este această infrastructura IT&C de stat şi cât de important este ca ea să fie sigură şi rezilientă. În numele Senatului României, mulţumesc acestei instituţii pentru că aţi asigurat pentru noi, de-a lungul timpului, semnăturile electronice, pentru sistemul de videoconferinţă şi, dacă ne raportăm la perioada pandemiei de coronavirus, pentru asigurarea votului electronic securizat la distanţă. Sunt doar câteva dintre serviciile de care noi beneficiem, alături de furnizarea internetului şi a e-mailurilor, serviciile de telefonie, găzduire a sistemelor informatice, cu măsuri de securitate asociate", a transmis Alina Gorghiu.

Preşedintele interimar al Senatului şi-a exprimat încrederea că STS îşi va îndeplini cu succes misiunea în dezvoltarea Cloudului Guvernamental Privat al României, un proiect major cu o importanţă strategică în eficientizarea activităţilor statului, care va aduce digitalizarea şi diminuarea birocraţiei pentru autorităţile publice şi care, în final, va îmbunătăţi interacţiunea cetăţenilor cu statul.

"Vedem, iată, că internetul şi telecomunicaţiile asigurate de STS facilitează comunicarea şi cooperarea între instituţiile statului, dar reprezintă şi o punte sănătoasă de legătură între cetăţeni şi instituţii sau mediul privat. S-a vorbit despre 112. (...) Vreau să îmi exprim aprecierea pentru operaţionalizarea şi mentenanţa numărului unic de urgenţă 119, un proiect extrem de important pentru România, făcut în colaborare cu Guvernul României, este un număr unic de telefon pentru cazurile de abuz împotriva copiilor. Un serviciu care în mai puţin de un an de zile a primit peste o sută de mii de apeluri, salvând astfel zeci de mii de copii din situaţii traumatizante. Pentru toate aceste lucruri şi pentru multe altele, doresc să felicit întreaga echipă a STS şi să vă urez succes în a rămâne reperul schimbărilor tehnologice rapide şi al transformării societăţii digitale româneşti", a mai spus Alina Gorghiu, care a transmis sprijinul Senatului pentru dezvoltarea şi modernizarea instituţiei printr-o legislaţie mereu adaptată nevoilor instituţiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.