Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alina Gorghiu - întâlnire cu membrii Ligii parlamentare de prietenie a Japoniei cu România

Sursa FOTO: Facebook/Alina Gorghiu
Alina Gorghiu

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a avut, marţi, o întâlnire cu membrii Ligii parlamentare de prietenie a Japoniei cu România în care s-a discutat, printre altele, despre criza umanitară declanşată de agresiunea rusă împotriva Ucrainei.

"De la Tokyo: ieri (marţi - n.r.) m-am întâlnit cu membrii Ligii parlamentare de prietenie a Japoniei cu România. Ca senator, mă bucur să ştiu că avem un refresh al cooperării parlamentare româno-japoneze. Asta înseamnă parteneriatul strategic între România şi Japonia. Cooperare strânsă pe toate palierele. Îl aştept pe preşedintele ligii de prietenie, Ichiro Aisawa, din nou la Bucureşti cât de curând", a scris, miercuri, Alina Gorghiu, pe pagina sa de Facebook.

Potrivit ministrului, în cadrul întâlnirii au fost discutate, printre altele, teme precum criza umanitară declanşată de agresiunea rusă împotriva Ucrainei.

"Am discutat despre proiectele economice, despre criza umanitară declanşată de agresiunea rusă împotriva Ucrainei şi despre eforturile japonezilor de a da o mână de ajutor Ucrainei, dar şi Republicii Moldova. În cadrul Platformei de Sprijin pentru Republica Moldova, Japonia a acordat 12 milioane de dolari Republicii Moldova. Continuăm colaborarea şi în domeniul combaterii dezinformării şi propagandei, mai ales în acest context geopolitic dificil", arată Alina Gorghiu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.