Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alina Gorghiu intră la RUPERE și îi ia fața lui Iohannis: Un referendum pe Justiție nu ar rezolva nimic

gorghiu

Organizarea unui referendum pe Justiție nu ar rezolva nimic din punct de vedere juridic - asta susține senatoarea PNL Alina Gorghiu, care atenționează însă că decizia îi aparține președintelui Klaus Iohannis.

Citește și: Curtea de Conturi DĂ DE GOL Guvernele Tudose și Grindeanu - Fondul aflat la dispoziția executivului, MĂRIT de șase ori în 2017

”Rămâne la aprecierea președintelui Klaus Iohannis dacă organizează sau nu acest referendum. Eu m-am exprimat în spațiul public în sensul următor: când de doi ani de zile toată societatea protestează împotriva OUG 13, când sunt protestele pe care le-ați văzut în august anul trecut, când vedem un mult trâmbițat program de guvernare asumat pe justiție, care a fost doar praf în ochi, pentru că în realitate s-a încercat reglarea situației personale a liderilor PSD și dosarele lor din justiție, este evident că în societate problema menținerii trendului proeuropean, menținerii independenței sistemului judiciar nu este un lucru pe care să nu-l știe cineva.

Toată lumea își dorește aceste lucruri. Referendumul din punctul meu de vedere juridic n-ar putea să rezolve nimic. Toți suntem determinați să păstrăm această independență a sistemului judiciar și să menținem standardele europene în materie, mai puțin o mână de oameni care sunt la guvernare, dânșii știu acest lucru. Deci va trebui să găsim în opinia mea pârghii mult mai puternice, pentru a rezolva efectiv situația. La nivel de dorință a societății românești, care s-ar putea exprima evident și printr-un referendum, lucrurile sunt foarte clare și foarte limpezi”, a declarat Alina Gorghiu la RFI.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.