Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alina Gorghiu, la CSM: 'Nu rezonez cu ideea de protest. Justiția este un serviciu public' / Ce spune despre pensiile speciale ale magistraților

Facebook
Alina Gorghiu

„Nu rezonez cu ideea de protest. Justiția este un serviciu public, justiția trebuie să servească cetățeanul”, spune miercuri ministrul Justiției, Alina Gorghiu, în timp ce în Parlament se dezbate eliminarea pensiilor speciale, inclusiv ale magistraților.

„În Senat se votează legea pensiilor de serviciu, în timp ce eu sunt aici (la CSM n.r.) - ăsta este, cred eu, un mesaj important pe care îl dau sistemului judiciar că îmi doresc să menținem punțile de comunicare, că îmi doresc un dialog consolidat și că îmi doresc să găsim soluții pentru fiecare problemă”, declară ministrul Justiției, Alina Gorghiu.

În opinia ei, votul va fi unul în favoarea acestei reforme.

„Vom vedea cine și în ce măsură va decide să formuleze sesizări la Curtea Constituțională și las dreptul Curții Constituționale, așa cum e firesc, să se pronunțe, nu-mi permit să avansez vreo predicție”, a adăugat Alina Gorghiu.

De asemenea, ea a reiterat că nu rezonează cu ideea de protest: „Justiția este un serviciu public, justiția trebuie să servească cetățeanul, iar toate problemele cred că se pot discuta prin dialog”.

În cadrul unei întâlniri avute luni la PÎCCJ, la inițiativa secției de procurori a CSM și a procurorului general, și la care au participat procurorii-șefi ai DNA și DIICOT și procurori din țară, s-a decis continuarea formelor de protest hotărâte în Adunările Generale ale procurorilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.