Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alina Gorghiu le face pe plac lui Gabriel Oprea și Liviu Dragnea

gorghiu

Partidele politice vor să se întâlnească pentru a dezbate Codul Fiscal pe care l-au mai dezbătut și votat în Parlament. După ce președintele Klaus Iohannis l-a refuzat de la promulgare, politicienii și-au dat seama că au greșit când au votat, așa că acum vor să mai negocieze un pic. Alina Gorghiu, co-președintele PNL, le face pe plac lui Gabriel Oprea și Liviu Dragnea. Ea a anunțat că negocierile vor începe de la o temă de actualitate, noul Cod Fiscal, așa cum a propus UNPR. ”Sunt de acord și cu propunerea PSD, ca într-o primă fază să facem o discuție la care să participe specialiștii partidelor.”, spune ea.

”Pentru prima oară după 1989, politicieni din toate partidele importante se vor așeza la aceeași masă pentru a discuta despre proiectele importante ale României. Am propus șase teme de importanță națională care nu au o încărcătură doctrinară, deci pot face obiectul unei înțelegeri între partide, indiferent de orientarea lor politică. Este vorba despre: 1. Stabilitatea macroeconomică a României; 2. Absorbția fondurilor europene; 3. Dezvoltarea infrastructurii și investițiile publice; 4. Reforma administrației publice; 5. Aderarea la spațiul Schengen; 6. Pregătirea agendei pentru preluarea în 2019 a președinției Consiliului UE.

Mă bucur că inițiativa noastră a primit un raspuns favorabil din partea liderilor politici. Le mulțumesc, în acest sens, președintelui UDMR, Kelemen Hunor, președintelui UNPR, Gabriel Oprea, președintelui PSD, Liviu Dragnea și copreședintelui ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.

Vom demara aceste discuții de la o temă de actualitate, noul Cod Fiscal, așa cum a propus UNPR. Sunt de acord și cu propunerea PSD, ca într-o primă fază să facem o discuție la care să participe specialiștii partidelor. În a doua etapă, liderii formațiunilor politice vor decide, pe baza discuțiilor de specialitate, ce soluție va fi adoptată. Codul Fiscal este doar o parte din asigurarea macrostabilității economice a României. Trebuie să stabilim, de asemenea, în corelare cu noul Cod fiscal, ce majorări de salarii în sectorul bugetar pot fi efectuate în acest moment. Ulterior, sper să putem înainta și cu celelalte puncte de pe agenda înaintată de PNL care, firește, poate fi completată la cererea partidelor care vor participa la dezbateri. Toate aceste discuții trebuie să aibă un caracter public. Nu cred, de altfel, că vreun partid din cele care au răspuns inițiativei PNL va refuza transparența. Nu a fost încă finalizat calendarul tuturor consultărilor, dar acestea sunt detalii tehnice care vor fi, cu siguranță, stabilite în perioada următoare.”, e mesajul liderului PNL.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.