Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alina Gorghiu nu-l lasă în pace pe Ion Iliescu, nici după decizia CCR: Ce pun la cale parlamentarii PNL ca să-i tulbure bătrânețea fostului președinte

libertatea.ro
ion iliescu

Senatoarea Alina Gorghiu, de la PNL, anunță, miercuri, că parlamentarii liberali vor depune o propunere legislativă de desființare „a acestui Institut al lui Iliescu, care ține umbră deasă pe evenimentele Revoluției din ‘89”.

„Anunț pentru PSD: nu-i bai, că vă ajută majoritatea de la CCR! Eu și colegii din PNL vom depune o propunere legislativă de desființare a acestui Institut al lui Iliescu, care ține umbră deasă pe evenimentele Revoluției din ‘89”, transmite Alina Gorghiu.

Citește și: Președintele Klaus Iohannis vrea restricții mai dure pentru București, în weekend: ‘Vor trebui schimbate orele de deschidere și pentru magazine și pentru mall-uri’

Magistrații Curții Constituționale a României au decis, miercuri, că desființarea Institutului Revoluției Române din Decembrie 1989 este neconstituțională.

Institutul Revoluţiei Române s-a aflat în centrul unui scandal după ce a decis organizarea unui concert în 22 decembrie 2019, gest calificat de mai multe organizaţii civice drept o jignire adusă memoriei eroilor martiri ai Revoluţiei din 1989 şi urmaşilor acestora.

Citește și: Primele restricții în Capitală! Se aplică de mâine!

Ulterior, Grupul pentru Dialog Social a cerut desfiinţarea imediată a Institutului Revoluţiei Române din Decembrie 1989.

Institutul are ca obiect de activitate analiza ştiinţifică a premiselor, desfăşurării şi efectelor – în plan politic, economic şi social – ale Revoluţiei române din decembrie 1989, în scopul realizării unei imagini documentate, obiective şi cuprinzătoare asupra acestui eveniment cardinal din istoria contemporană a ţării noastre.

Citește și: Florin Roman s-a săturat de Vlad Voiculescu: ‘Ori ești solidar cu oamenii și cu deciziile Guvernului, ori pleci’

Conducerea Institutului Revoluţiei Române este asigurată de un „Colegiu Naţional”, alcătuit din personalităţi reprezentative ale revoluţiei române, printre care Ion Iliescu, Gelu Voican Voiculescu şi Petre Roman.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.