Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alina Gorghiu: Pentru noi, este o provocare importantă combaterea traficului şi a consumului de droguri şi, în primul rând, destructurarea reţelelor criminale

gov.ro
Alina Gorghiu

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a declarat miercuri la Chişinău, în cadrul declaraţiilor comune cu ministrul justiţiei din Republica Moldova, Veronica Mihailov-Moraru, că pentru ţara noastră este o provocare importantă combaterea traficului şi a consumului de droguri şi, în primul rând, destructurarea reţelelor de criminalitate organizată. Gorghiu a anunţat că numai anul acesta, au demarat cercetări în peste 6000 de dosare având ca obiect traficul de droguri, potrivit news.ro.

Alina Gorghiu a declarat că ”în aceste zile ne confruntăm în România cu o temă extrem de sensibilă, şi anume abuzul şi consumul şi traficul de droguri”.

”Este un fenomen despre care va trebui să vorbim şi să vorbim cu maximă seriozitate şi cu măsuri concrete. Din păcate, aşa cum am putut constata în ultimul timp fenomenul drogurilor s-a amplificat şi şi-a amplificat caracterul global, combaterea acestuia impunând colaborarea tuturor statelor”, a mai spus ministrul.

Alina Gorghiu a arătat că ”Strategia naţională a României în domeniul drogurilor pentru perioada 2022 – 2026 prevede faptul că este necesară interconectarea dimensiunii interne şi externe a politicii României în materie de droguri”.

”Pentru noi, este o provocare importantă combaterea traficului şi a consumului de droguri şi, în primul rând, destructurarea reţelelor de criminalitate organizată care acţionează în acest domeniu. La nivelul sistemului de justiţie, determinarea de a acţiona cu zero toleranţă împotriva traficului de droguri se vede din faptul că numai anul acesta, au demarat cercetări în peste 6000 de dosare având ca obiect traficul de droguri. Îi asigur pe cetăţenii noştri că vom continua tot aşa”, a mai spus ea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.