Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alina Gorghiu reacționează la criticile ambasadorului SUA: Ce modificări cere în Parlament

gorghiu

Copreședintele PNL Alina Gorghiu reacționează la declarațiile de vineri ale ambasadorului SUA în România, Hans Klemm, care a criticat proiectul de lege care le-ar oferi o așa-numită "superimunitate" avocaţilor.

"Proiectul de modificare a Legii Avocaturii, adoptat săptămâna trecută în Comisia Juridică a Camerei Deputaților, are nevoie categoric de revizuiri. Spun acest lucru nu doar ca om politic, ci și ca avocat. Cred că cetățenii, indiferent de profesie, trebuie să fie egali în fața legii. Nici avocaţii, nici alte categorii de cetăţenii, nu trebuie să fie privilegiaţi în raport cu legea", scrie Alina Gorghiu pe Facebook.

Vezi şi: Ambasadorul SUA critică un proiect de lege

Într-o declaraţie de presă după o discuţie cu Zgonea, ambasadorul SUA a apreciat că proiectele ce vizează schimbarea cadrului de funcţionare a Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) şi acordarea unei "superimunităţi" avocaţilor sunt demersuri legislative care nu susţin lupta României împotriva corupţiei.

În schimb, Alina Gorghiu nu s-a referit şi la chestiunea ofiţerilor acoperiţi în rândul avocaţilor. Legea criticată de ambasadorul SUA prevedea iniţial că avocaţii nu au voie să fie colaboratori ai serviciilor de informaţii, însă această prevedere a fost eliminată de comisia juridică a Camerei Deputaţilor.

Vezi şi: Preşedintele Uniunii Judecătorilor trage un semnal de alarmă: Liber la 'acoperiţi' între avocaţi

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.